G4Media.ro

Catastrofă umanitară în România. 560 morți covid într-o zi, de 9 ori…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Catastrofă umanitară în România. 560 morți covid într-o zi, de 9 ori mai mulți decât la incendiul Colectiv, jumătate din morții Revoluției, o treime din morții Cutremurului din 1977

România este în plină catastrofă umanitară, cu 561 de morți de covid în ultimele 24 de ore. Este ziua cu cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei și consolidează poziția României, pe primul loc la decese în pandemie raportat la populație în ultimele săptămâni.

Catastrofă umanitară care se derulează de peste o lună reiese și din comparațiile cu alte state sau cu evenimente tragice din trecut.

Dacă Rusia – altă țară afectată grav de pandemie – ar avea același raport decese/populație, ar trebui să aibă astăzi peste 4.400 de decese. Or, Rusia are în jur de o mie de decese covid.

Cel mai recent eveniment tragic a fost incendiul din Clubul Colectiv din 2015. Incendiu s-a soldat cu 64 de morți, adică de aproape nouă ori mai puțin decât morții pandemiei de marți, 19 octombrie 2021.

La Revoluția anti-comunistă din 1989 au murit 1.166 de români. Azi au murit 561, adică jumătate din victimele înregistrate la Revoluție în cinci zile.

Cutremurul din 1977 s-a soldat cu 1.570 de victime. Morții de azi din pandemie reprezintă o treime dintre victimele celui mai devstator cutremur din istoria recentă.

În ciuda numărului în creștere al deceselor zilnice, guvernul, parlamentul și președintele Iohannis nu au propus nici o măsură.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Crima organizata institutionala nu are scrupule…

    • O mare parte din cei morți de Covid-19 nu au loc în spitalele publice, la spitale private nu se interneaza.
      Este mai rău, mai grav să mori în chinuri, decât să ai o mică durere după vaccinare. Vaccinul nu este românesc deci am încredere că foarte puțini au murit în lume.
      Ne așteptă carantina sau/și restricții ca în Australia, Coreea de Sud, unele țări Occidentale. Certificatul verde poate fi obligatoriu dacă s-ar vrea, nu am fi prima țară.
      Cine are conștiință, nu este egoist, se VACCINEAZA! Se vor îmbolnăvi rudele noastre, unele vor deceda.

    • Este efectul de acum 1 saptamana al pelerinajului la.Iasi (sf. Parascheva).
      Se va organiza oare un nou pelerinaj la Bucuresti?!? Sf. Dimitrie cel Nou?

    • DE CE A FOST TRANSMISA PROPAGANDA ANTIVACCIN DE A3, RTV & CO ?

  2. Bravo!
    Mai puțini șoșoci liberi.
    Selecția naturală!

    • Nu sunt sosoci aici, că ăia sunt deja vaccinați, doar gura e de ei. Dacă ai avea acces la starea socială și rasă, ai înțelege de ce nu se agită nimeni. Mor sărăntocii și țiganii.

    • daca prostia ar durea …
      uite ca sa ajuns sa doara ! !

  3. Dosare penale pentru Klaus , Catu , Sosoaca , si toti influenceriii care sprijina antivaccinistii.
    Cine sa o faca , stat esuat.

  4. sunt doar nevaccinatii…

  5. 0.37% din mortii romani de la Stalingrad, daca tot facem comparatii dampulea.

  6. Ce comparații statistice ciudate!!
    Poate se trezesc ce vii, încă, să ceară odată demisia lui Haos Iohanis astfel încât partidele să se hotărască mai repede să – l suspede!!

  7. Stat eșuat cu un președinte eșuat. Scapă cine poate!

  8. @Gabi
    Daaa, e o situatie cat se poate de normala.
    Morgile sunt pline, spitalele in colaps, ambulantele urla prin oras si cand ajung la spital stau la coada pana se mai elibereaza un pat (cel mai adesea prin deces).
    Ce mai, o zi „obisnuita”.
    Si tu nu crezi…

  9. Au aparut si analfabetii functionali cu spoiala de educatie luata de la goagle: Ben Dover si Miki!
    Sosoci si sarantoci sunteti voi ameobelor!

  10. Dacii liberi ce comentează pe aici, îmi amintesc de mema cu ăla care își bagă singur băț în roată, cade și dă vina pe drum. Așa și ei, dau vina acum pe incompetența guvernului, pe stâlpul de la Cotroceni și tot felul de fantome și fantasme ( evident că nu sunt total nevinovații guvernanții, dar cu alte povești ). Doar ei nu sunt vinovați, că au împrăștiat propagandă de la începutul pandemiei și până în ziua de azi. Că moare doar 0,00000 din populație de covid, acum, de vaccin aparent mor miliarde când se întoarce roata. Tot ei flutură steaguri cu românia și lupul dacic în piețe, cei mai anti unguri pe net, pro moldova, tot felule de „paws” d’astea, și la urmă, tot ei vin și comentează că România e stat eșuat. Asta e, trebuie să îi suportăm sau să fugim din țară. Nu cred că vom schimba, nivelul nostru ca țară e nivelul de trending de pe youtube.

    • ai uitat cand fiul lui dragnie produsese epidemia de infectii la fermele de porci? dracnia era declarat vinovat de ce se intampla la orice ferma din tara

      atunci erau porcii bolnavi, asa tefeleii se agitau mai mult decat pentru bunicii lor

    • Ai fi surprins, am zis că nu putem să acuzăm guvernul și pe johannis pentru tot ce se întâmplă. Puteau să gestioneze mai bine treaba? Claaar, dar tot ieșea dezastru și asta este din vina populației noastre la nivel de trending pe youtube. Doar dă un search să vezi ce se aacultă. În ceea ce privește comparația ta, ce treabă are faptul că mor atâția oameni din cauza nivelului țării cu faptul că Dragnea e cel mai mare hoțoman. Și dacă era el la putere, din punctul meu de vedere nu ar fi fost complet vinovat de un dezastru global și o populație total paralelă cu orice. Poate doar pentru o gestionare proastă. Vină stă în voi ăștia….

  11. S-au obisnuit cu 200, se obisnuiesc sa auda ca au murit 300, 500,….
    Intrebarea urmatoare a majoritatii e daca o sa fie liber de Craciun. Vom avea doua feluri de luminite, cele de pe stalpi si cele din cimitire.

  12. Literal, dupa date Romania e in cea mai mare catastrofa sanitara despre care avem evidenta in spatiul asta geo-cultural.
    Multumiti pt asta avortonilor institutiei de fatat baieti cu ochi albastri care si-au gasit cuibu in PSD, PNL, UDMR si BOR si care de peste 30 ani invirt hora pe sunetul doinei ignorantei scartzita de mioriticul majoritar.

  13. Comparatii deplasate……Asa cautam un an in care au murit mai multi si-l raportam la mortii de azi……

  14. De câte ori mai mulți decât incendiile lu Vlădete securică?

  15. @Tudor
    Ce prezinti tu sint decese din cauze normalizate statistic pe parcursul a mai multor decenii.
    Aici discutam strict despre decese cauzate de SARS-COV-2/COVID-19, mai ramane sa estimam cite sint colaterale pt ca decedatii nu au acces la ATI deoarece mioriticu ignorant nu are capacitatea sa priceapa scopul si functia unui vaccin.