G4Media.ro

Catalogul formaţiei britanice Pink Floyd ar putea fi vândut pentru 500 de…

Catalogul formaţiei britanice Pink Floyd ar putea fi vândut pentru 500 de milioane de dolari

Catalogul formaţiei rock britanice Pink Floyd este propus spre cumpărare de Warner Music şi BMG, casă germană specializată în gestionarea drepturilor de autor asociată fondului american KKR, potrivit Financial Times, citat de agenția News.ro.

Acordul ar putea să depăşească 500 de milioane de dolari, potrivit cotidianului financiar care citează surse apropiate propunerii.

Ar putea chiar să depăşească suma de vânzare de anul trecut a catalogului lui Bruce Springsteen către Sony Music, achiziţie care s-a încheiat la 550 de milioane de dolari potrivit presei americane, un record, adaugă FT.

Formaţia de rock progresiv condusă de David Gilmour şi Roger Waters este una dintre trupele cu cele mai mari vânzări din istoria muzicii, cu melodii emblametice precum „Money”, „Wish you were here” sau „Comfortably numb” şi cu 250 de milioane de copii vândute în lume.

Vânzările de cataloage muzicale s-au multiplicat în ultimii ani, odată cu cele ale lui David Bowie, Bob Dylan, Sting sau Tina Turner care, potrivit presei, au fost cedate pentru sute de milioane de dolari.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter