G4Media.ro

Cătălin Predoiu îi cere lui Marcel Ciolacu transpunerea în legislaţie a unor…

Foto: Cătălin Predoiu (Inquam Photos / Octav Ganea)

Cătălin Predoiu îi cere lui Marcel Ciolacu transpunerea în legislaţie a unor directive europene în legătură cu operaţionalizarea Parchetului European

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prin care solicită Parlamentului, din perspectiva cooperării loiale, transpunerea în legislaţia internă a unor directive şi regulamente europene cu relevanţă din perspectiva operaţionalizării Parchetului European (EPPO).

Potrivit unui comunicat al MJ, este vorba de Directivele 2014/42/UE, 2016/343/UE şi 2017/1371/UE, care fac obiectul unor acţiuni în constatare a neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru, declanşate de Comisia Europeană împotriva României, dar şi a Regulamentului (UE) 2017/1939.

„În cazul neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru, consecinţele financiare pentru bugetul naţional pot fi foarte grave, existând riscul major ca România să fie penalizată prin aplicarea unor sancţiuni pecuniare semnificative, chiar prin intermediul primei hotărâri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene”, precizează MJ.

Ministrul Justiţiei solicită Parlamentului urgentarea procedurilor, în cadrul actualei sesiuni extraordinare, şi supunerea la vot în plenul Camerei Deputaţilor a proiectelor legislative care transpun în legislaţia internă respectivele directive:

* PL-x 537/07.12.2017 – Proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transmiterii unor directive ale Uniunii Europene;

* PL-x 404/01.10.2019 – Proiect de lege privind modificarea Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi pentru dispunerea altor măsuri de transpunere a Directivei (UE) 2017/1371 a Parlamentului European şi a Consiliului din 5 iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal.

De asemenea, MJ solicită supunerea la vot a proiectului legislativ de transpunere a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO): Pl-x nr. 180/2019 – Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2019.

MJ menţionează că aceasta este cea de-a doua scrisoare pe această temă, după cea din 2 iulie, pe care ministrul Justiţiei o trimite preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. iar ciolacul, tericeanul le vor transpune „de indata”.
  ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!

 2. Parlamentul PSDist NU va transpune niciodata in Legislatiea nationala asa ceva!
  E ceea ce uraste PSD cel mai mult: orice Legislatie europeana pe tema Luptei anti-Coruptie, orice e legat de Lupta impotriva coruptiei!
  O sa-i scrie Predoiu lui Ciolacu mult si bine, N’spe Scrisorici, i se falfaie lui Ciolacu de la PSD de Parchetul European cu dna Kovesi n in frunte!
  Pariez ca Romania va ramane ultima la transpus Legislatia in domeniu a UE in Legislatia Nationala!
  Pariez, ca Romania va ajunge la un INFRIGEMENT pe subiect!
  FIX cum ajunsese cu transpunerea Legislatiei Directivei Confiscarii extinse din care PSD+ALDE+UDMR si-au batut joc: PSD+ALDE+UDMR au omorât de continut Directiva europeana privind confiscarea extinsă!
  https://www.g4media.ro/cum-au-omorat-psd-si-alde-confiscarea-extinsa-reglementata-prin-directiva-ue-si-transpusa-de-romania-de-cateva-luni-in-codul-penal.html

  Pariez ca Directivele europene legate de Parchetul european vor avea aceeasi soarta PSDista!!!

 3. Predoiule ! Mai intai sa-i explici ce inseamna Directiva Europeana.
  Da aia cu Confiscarea extinsa pe cand?

  • Cred ca dl Predoiu TREBUIA sa mentioneze in Scrisorica si Termenele IMPUSE de Fiecare Directiva pentru Implementare, pentru ca inteleg ca „Potrivit unui Comunicat al Ministerului Justitiei, este vorba de Directivele 2014/42/UE, 2016/343/UE şi 2017/1371/UE, care fac obiectul unor ACTIUNIi în Constatare a NEINDEPLINIRII Obligaţiilor de stat membru, declanşate de Comisia Europeană împotriva României, dar şi a Regulamentului (UE) 2017/1939.”, adica Comisia Europeana a CONSTATAT ca Romania NU a implementat Legislatia respectiva si Comisia Europeana DEJA a declansat Procedurile impotriva Romaniei!
   Mai inteleg din Scrisorica lui Predoiu ca exista la Parlament Proiecte legislative depuse de Ministerul Justitiei care transpun Directivele Europene, dar ele zac in sertarele Parlamentului Romaniei!
   Asa inteleg!
   Am sa caut Termenele pentru fiecare Directiva, Termene pana la care Statele membre au OBLIGATIA de a transpune in Legislatia proprie fiecare Directiva europeana!
   Astept reactia mincinosului tractorist analfabet Marcelica Ciolacu!
   Ia sa auziti minciuni peste minciuni!!!

 4. A ieșit pampalaul la contraatac!!

 5. Si pentru dl Predoiu:

  Dlen Predoiu, liberali si ceilalti oameni cinstiti timpul nu mai are rabdare cu noi si in baza dreptului la opinie imi exprim una pe cat de categorica pe atat de nemiloasa nemai fiind loc pentru nimic altceva, cel putin pentru mine, decat ca oriunde pot sa scriu sau sa vorbesc sa intreb ce mai pun la cale „asasinii” din parlamentul Romaniei si din partidele numite de mine si de noi toti „ciuma rosie”. Ba mai mult nici nu voi mai citi un articol critic care nu va ncepe cu introducerea : „Elemente din activitatea criminala a asasinilor ciumei rosii.” Adica mitingul unde ai fost stropit cu apa este in aceasta categorie ca sa fiu cat de explicit. idem ce fae PSD si aliatii in Parlament etc, etc Sa fie clar timpul glumei a trecut , noi nu suntem state mari si puternice unde si acolo este totusi riscul ca sistemul sanitatr sa clacheze. La noi dupa ce ca suntem cum suntem, dusmanii tarii si ai natiunii care s-au cocotat prin multe functii politice si juridice impoartante fac tot ce depinde de ei ca sa aduca atat sistemul medical cat si natiunea in colaps si marasm. Cred ca exista posibilitatea ca la trasul liniei sa se reintroduca pedeapdsa cu moartea si sa vedem multe plutoane de executie desi eu cred ca ar merita atunci odata data o condamnare chiar spanzuratoarea ca fiind o moarte cat mai nedemna, exact ca Saddam Hussein. Am zis. Ps Si cand poporul in cele din urma intelegand lucrurile va aplica ce am prognozat eu, sa nu spuna nimeni ca nu a fost cineva care sa strige in desert

 6. Termenele pentru fiecare Directiva europeana sunt depasite DEMULT!!
  Camera Deputatilor e Camera Decizionala, lui Marcelica Ciolacu NU ii plac Directivele astea!
  Uite:
  – Directiva 2014/42/UE e Directiva Confiscarii extinse, macelarita de PSD+ALDE+UDMR- TERMEN 4 Octombrie 2016.
  – Directiva 2016/343/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale- TERMEN 1 Aprilie 2018.
  – Directiva 2017/1371 a Parlamentului European și a Consiliului din 5 iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal – TERMEN 6 Iulie 2019.
  – Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO)= Regulamentul CE de infiintare a Parchetului european care va fi condus de Dna Kovesi! TERMEN – nu am gasit. Regulamentul tradus in Limba romana NU mentioneaza Termen!
  PSDeilor le stau in gat aceste Directive Europene, daca au ajuns sa determine Comisia Europeana sa declanseze actiuni contra Romaniei!
  De ce oare?!
  Ca sa-si protejeze penalii!!

 7. Ce smecher este Predoiu! Guvernul trebuie sa prezinte propunerile de legi al caror continut trebuie sa fie conform cerintelor UE. Dupa aceea, acele legi vor fi dezbatute si votate in Parlament. Numai ca Predoiu, din cate stim, este un mare lenes si superificial. A se vedea modificarile aduse codurilor din justitie toate pline de ne-constitutionalitate. Asa ca poate ar fi mai bine sa se ocupe altcineva de aceste legi.

  • Pai, daca NU intelegeti NIMIC din ce cititi, de ce comentati?!
   Proiectele legislative ale Minsiterului Justitiei pentru Transpunerea Directivelor UE sunt deja DEPUSE la Parlament, acel Pl-x nr. 180/2019(de exemplu!) inseamna Proiect legislativ care a PRIMIT acel Cod la Inregistrarea in Parlament!
   Nu mai comentati, daca NU aveti habar!!

   Uite-l aici pe Site-ul Camerei deputatilor, e depus la Camera deputatilor din 26.03.2019:
   http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=17777

   Le puteti gasi singur pe TOATE!???
   Sper sa pricepeti ceva, desi ma indoiesc sincer!!

  • Pentru lili: lasa l in pace e un rahat de pesedist prost care ar vrea si el sa fie observat de bosi. Nici nu cere mult :administrator de piata ceva ca la mai mare e prea dobitoc.

 8. Pentru lili: lasa l in pace e un rahat de pesedist prost care ar vrea si el sa fie observat de bosi. Nici nu cere mult :administrator de piata ceva ca la mai mare e prea dobitoc.

 9. In Scrisorica publica mentionata de mine mai sus, unde Predoiu ii scrie lui Ciolacu sa puna in dezbatere in Parlament in camera Deputatilor, camera decizionala, cele 3 Directive Europene PLUS Regulamantul EPPO, TOATE sunt legate de Lupta ANTI-Coruptie si mai mult scrie Predoiu: ”
  „Potrivit unui Comunicat al MJ, este vorba de Directivele 2014/42/UE, 2016/343/UE şi 2017/1371/UE, care fac OBIECTUL unor Acţiuni în Constatare a Neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru, declanşate de Comisia Europeană împotriva României, dar şi a Regulamentului (UE) 2017/1939.
  „În cazul Neîndeplinirii Obligaţiilor de stat membru, Consecinţele FINANCIARE pentru Bugetul naţional pot fi foarte grave, existând riscul major ca România să fie PENALIZATA prin aplicarea unor Sancţiuni pecuniare Semnificative, chiar prin intermediul primei Hotărâri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene”, precizează MJ.

  Adica, pentru aceste Directive, la 1 AN dupa Termenul prevazut pentru Implementare, Comisia Europeana declanseaza Actiuni CONTRA Romaniei la CJUE si Romania RISCA alte Amenzi, scrie clar Ministerul lui Predoiu, pe modelul Amenzii de 3 Milioane de Euro primita de Romania zilele trecute de la CJUE pentru Indeplinirea cu INTARZIERE a Termenului de Implementare a Directivei a 4-a a spalarii banilor!
  Adica, alte si alte Amenzi!
  Iar dl Presedinte Johannis declara senin nevoie mare ca Romania a „rezolvat problema statului de drept” ACUM cand 4 Directive Europene, TOATE referitoare la Lupta ANTI-Coruptie, zac in Parlament iar CE a declansat deja pentru fiecare Actiuni similare celei care a dus la Amenda de 3 Milioane Euro, primita de la CJUE zilele trecute!
  Le plateste Johannis, daca e asa cum spune el??!!