G4Media.ro

Cătălin Drulă: Vom sesiza Curtea Constituțională împotriva legii Ciolacu de creştere a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă: Vom sesiza Curtea Constituțională împotriva legii Ciolacu de creştere a taxelor

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza Curtea Constituțională în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor, relatează News.ro.

„Proiectul de lege recent publicat, legea creşterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele româneşti şi îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR acuză că ”PSD şi PNL sunt astăzi două partide identice, care nu acţionează în interesul românilor, ci în cel al clientelei de partid”.

”Din toamna lui 2021, Marcel Ciolacu este de facto la guvernare şi, în aceşti doi ani, economia românească s-a deteriorat constant. Cu toate promisiunile de reducere a cheltuielilor, acestea cresc continuu”, spune Drulă.

Cătălin Drulă a subliniat că ”nu ar fi fost posibil acest atac asupra economiei româneşti fără trădarea preşedintelui Iohannis şi a PNL. PSD, care a demonstrat în repetate rânduri că îi urăşte pe antreprenori, nu ar fi putut face asta singuri, cu 30% în Parlament. A fost necesară o complicitate mai mare şi aceasta a venit din partea preşedintelui şi a PNL”.

”Ciolacu ne-a spus că predictibilitatea e un moft, reamintindu-ne de vremurile în care Iliescu, tătucul lui, spunea că proprietatea e un moft. Ţara noastră merită mai mult decât asta. (..) Ne vom opune acestui atac. Vom sesiza CCR împotriva Legii Ciolacu. Vom construi în jurul USR o soluţie pentru toate rundele de alegeri, oferind o alternativă liberală, de dreapta, responsabilă cu banul public şi vom implementa PNRR – un plan conceput de USR pentru investiţii şi pentru transformarea acestei ţări”, a afirmat preşedintele USR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sesizează CCR în baza a ce?
    Nu sesizează și tribunalul de la Haga?

  2. Este constituțională să modifici legea in mijlocul anului chiar împotriva legii și să le iei privatilor din bani! Totuși dacă le iei bugetarilor din bani este neconstituțional întrucât este un drept dobândit! 😏 Am incredere in Curtea Constituțională a Rusiei=CCR! 😏