G4Media.ro

Cătălin Drulă, după negocierile liderilor din coaliție cu sindicatele din învățământ: Șocant…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă, după negocierile liderilor din coaliție cu sindicatele din învățământ: Șocant acest moment de lipsă de respect. Aproape că am retrăit acel moment cu „Nicule, mai dă-le o sută de lei”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a apreciat miercuri că oferta formulată de reprezentanţii guvernului în cadrul negocierilor cu sindicatele din educaţie reprezintă „o lipsă de respect şi o sfidare” la adresa profesorilor.

„E şocant acest moment de lipsă de respect, de sfidare a profesorilor. Aproape că am retrăit acel moment cu ‘Nicule, mai dă-le o sută de lei’. Nicu, aici, aproape că e Nicu Ciucă. Şi nu sunt o sută, sunt o mie, de data acesta. Profesorii au cerut salarii, adică un venit regulat, care să vină mai mare, care măcar să le compenseze inflaţia, pentru că salariul de debutant de 2.400 de lei e echivalent cu unul de vreo 2.000 de lei. (…) Atitudinea domnului Neacşu, care înţeleg că era ca un soi de vătaf acolo şi care a spus că este o ofertă finală, atitudinea acestei coaliţii care îi pofteşte aşa, din vârful buzelor, pe profesori înapoi la clasă – am văzut nişte declaraţii ale purtătorului de cuvânt al PNL, care a spus să protesteze, dar să îşi pună o banderolă pe mâini, să facă grevă japoneză – asemenea sfidare faţă de o categorie socio-profesională eu nu îmi aduc aminte”, a declarat Drulă, pentru B1Tv.

Preşedintele USR a criticat şi faptul că la negocierile cu sindicatele a participat „brigada a doua din guvern”, fără să fi luat parte şi liderii partidelor din coaliţie.

„Unde este premierul Ciucă? Unde e viitorul premier Ciolacu? (…) Asta după ce sâmbătă, Marcel Ciolacu avuse acea revelaţie, că agenda populaţiei e alta decât agenda lor şi au zis că opresc toate negocierile. Deci ei sunt la negocieri acum (pentru formarea viitorului guvern, n.r.)? Eu pot să vă spun că un loc unde au fost prezenţi ambii în Parlament, pentru că unul e senator, celălalt e deputat, a fost la votul de învestire a şefului ANRE, pe 12.000 de euro, şi la votul pentru Vali Zgonea, pe 11.000 de euro. Asta arată care sunt priorităţile. Dacă e vorba de eliminat pensiile speciale, s-a rezolvat, nu se poate. Dacă e vorba de oprit orice fel de cheltuieli inutile, de tăiat din sinecurile care au cocoşat statul român, acolo nu se poate nimic”, a spus el.

Drulă a reproşat coaliţiei că „nu vrea să facă niciun fel” de reformă. În ce priveşte legea salarizării din sectorul bugetar, el a spus că elaborarea acesteia reprezintă un jalon PNRR şi că ar fi trebuit discutată deja.

„Este jalon pentru acum. Este, la fel ca toate celelalte jaloane, întârziată. (…) Acele reforme (din PNRR, n.r.) duc la nişte scăderi de cheltuieli structurale. Structurale înseamnă că nu se aplică o singură dată. Lună de lună, statul ar avea cheltuieli mai mici, ceea ce înseamnă că lună de lună ar putea să pună acei bani în altă parte. Înseamnă că economia ar fi stimulată şi ar genera un PIB mai mare, ceea ce înseamnă o bază mai mare pe care să fie alimentat bugetul de stat şi să poată fi plătite salarii mai mari pentru cei care sunt în sectorul public”, a afirmat liderul USR.

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat, miercuri seară, după negocierile cu liderii sindicatelor din învăţământ, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Penalul de Neacșu, analfabetul de Budăi, hoții de doctorate, MăCiucă ți Bode, parazitul de Ciolacu…guvern pentru un popor de lași!

 2. Guvernul stie ca profesorii primesc fregvent carduri cadou. De pe grupul parintilor. Alea-s fara PIN

  • Tu nici sa scrii corect nu știi mă păduche.

   Sper sa scăpam de ciumele astea de politicieni odată pentru totdeauna că se duce țara asta de râpă..

 3. Usrul ar fi rezolvat elegant criza dacă era la guvernare. O punea pe moldovan să instituie 2 săptămâni de carantină care ar fi făcut minuni.

  • Esti nu doar proust, mai esti si insistent.

  • Tu ai habar ce înseamnă „insistent”? Întrebarea e retorica, e clar că n-ai habar, însă poate pui mana pe un DEX.

 4. Pentru angajatii de la Mediu tocmai ce s-a aprobat marirea cu 50% a salariilor….Pentru profesori nu se poate decat inca o umilire : le arunca ca la milogi ceva maruntis !

 5. Sa se taie sporurile de calculator