G4Media.ro

Câștigătorul premiului pentru cel mai bun profesor din lume a împărțit milionul…

Câștigătorul premiului pentru cel mai bun profesor din lume a împărțit milionul de euro cu ceilalți finaliști: „Este important să simtă că societatea înțelege valoarea muncii lor și nu cred că există cel mai bun”

Un profesor de la o școală dintr-un sat din India, lăudat pentru îmbunătățirea educației din comunitate, a câștigat premiul Global Teacher din acest an în valoare de un milion de dolari, scrie BBC. Ranjitsinh Disale a făcut un gest deosebit, în loc să păstreze banii, i-a împărțit cu ceilalți profesori care au ajuns în finală.

Câștigătorii au fost anunțați de jurnalistul, autorul și actorul britanic Stephen Fry într-o ceremonie online. Profesorul Disale, care predă la școala primară Zilla Parishad, în satul Paritewadi, predispus la secetă, în statul Maharashtra din vestul Indiei, a fost numit cel mai bun profesor din lume, înaintea altor 12.000 de nominalizări.

„În acest moment dificil, profesorii dau tot ce le stă în putință pentru a se asigura că fiecare elev are acces la o educație mai bună”, a spus Disale, în vârstă de 32 de ani. Contribuția sa într-o societate care nu le oferă fetelor aceleași posibilități ca băieților, care le condiționează să se mărite devreme și le limitează accesul al educație, a fost lăudată de juriu. În plus, Disale oferă lecții de știință online pentru elevii din 83 de țări și conduce un proiect internațional de construire a conexiunilor între tineri din zonele de conflict.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „Un Profesor care predă la școala primară Zilla Parishad, în satul Paritewadi, predispus la secetă, în statul Maharashtra din vestul Indiei….”
    Un satuc de 1263 persoane(267 case…), intr-o zona desertica…imaginile din satelit arata asemenea Afganistanului….iar acest PROFESOR face PERFORMANTA premiata la nivel mondial…
    In Romania NU gasesti asemenea profesori nici in marile Orase sau in Capitala Tarii….ma ia groaza cand apar si le-aud vorbind pe cuconetele alea numite Secretar de stat la MEN, fiecare cu un limbaj de lemn si cu 3 neuroni in creier…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.