G4Media.ro

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex: Elton John a denunţat „ipocrizia Vaticanului”,…

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex: Elton John a denunţat „ipocrizia Vaticanului”, asigurând că Sfântul Scaun a finanţat o parte din filmul său biografic, în care este prezentată căsătoria sa cu David Furnish

Elton John a acuzat Vaticanul de „ipocrizie”, după ce luni Sfântul Scaun a reafirmat doctrina Bisericii Catolice, care consideră homosexualitatea drept un „păcat”, şi confirmă imposibilitatea pentru cuplurile de acelaşi sex de a primi sacramanetele căsătoriei, rezervate „uniunii indisolubile între un bărbat şi o femeie”, transmite News.ro.

Artistul britanic a distribuit un mesaj pe Twitter în care asigură că Vaticanul a finanţat o parte din filmul său biografic, în care este prezentată căsătoria sa cu David Furnish.

Muzicianul a distribuit pe Twitter un mesaj angajat, însoţit de două imagini: un extras dintr-un ziar care anunţa refuzul Vaticanului de a binecuvânta căsătoriile homosexuale şi unul din Daily Beast cu titlul „Cum a cheltuit Vaticanul milioane pentru filmul biografic al lui Elton John”.

„Cum poate Vaticanul să refuze binecuvântarea căsătoriilor homosexuale pentru că „sunt un păcat”, dar să facă cu plăcere profit investind milioane în Rocketman, un film care celebrează fericirea pe care am găsit-o în căsătoria mea cu David?”, a întrebat starul, punctând cu hashtagul #hypocrisy.

Vaticanul nu a confirmat niciodată, nici nu a negat, că a finanţat o parte din filmul „Rocketman” – această informaţie a apărut pentru prima dată în 2019, la puţin timp după lansarea lungmetrajului, în Corriere della Sera.

Publicaţia italiană asigura că „mai mult de 4 milioane de euro au finanţat producţia de filme precum ultimul „Men in Black” şi „Rocketman”.

Elton John a fost chiar el producător executiv al acestui film. Lungmetrajul, care a costat 40 de milioane pentru a fi produs, a generat venituri de 195 de milioane de dolari la box office.

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook Elton John

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Homosexualitatea e naturala pentru o minoritate dar nu e normala. Nu e norma sexualitatii la oameni . Va place sau nu asta e…
  E normal ca in sec 21 sa existe posibilitatea legala de a opta pentru parteneriate civile dar institutia familiei ne place sau nu este un brand iudeo-crestin in occident si Europa de Est. E ca si cum te-ai plange ca cei de la Coca Cola nu sunt de acord ca tu sa-ti vizi Cico cu numele de Coca Cola.
  Populatiei heterosexuale si mai ales copiilor nu trebuie si nu ar trebui sa fie obligati moral sa le pese de sexualitatea minoritarilor atunci cand strazile, presa si scolile sunt bombardate cu propaganda LGBT. Sa-si tina homosexualitatea in spatiul privat nu in spatiul public.

 2. Finanțarea filmului nu e o binecuvântare. E o dovadă că Biserica înțelege fenomenul, vrea să fie aproape de asemenea persoane dar nu-și poate schimba doctrina pentru ele. Nu e deloc ipocrizie.

 3. Sunt gay, dar nu ma regasesc in viziunea lui Elton John. Mi se pare ca Biserica e libera sa-si stabileasca in mod independent setul de valori spirituale pe care le considera de cuviinta, si sa-si adapteze ritualurile in consecinta.
  Asa cum nu mi se pare corect ca Biserica sa se amestece in politica domeniilor ce nu tin de libertatea de confesiune, nu mi se pare corect nici ca ‘figuri-reprezentative’ ale minoritatilor sexuale, sa se amestece in politica domeniilor ce nu tin de libertati civile. Cu alte cuvinte, „sa iubesti pe aproapele tau, ca pe tine insuti”.

 4. Lectia de limba romana. Profesorul intreaba.
  – Ion, ce este deznadejdea?
  – Deznadejdea e atunci cand mergi seara pe drum, in fata ta merge o fată frumoasă, iar cand să te apropii de ea, apare un autobuz si ea pleacă.
  – Bine, bravo Ionele.
  – Vasile, ce este deznadejdea?
  – Deznadejdea e atunci cand mergi seara pe drum, in fata ta merge un băiat frumos, iar cand să te apropii de el, apare un autobuz si el pleacă.
  – Hmmm…
  – Bulă, ce este deznadejdea?
  – Deznadejdea e atunci cand mergi seara pe drum, in urma ta merge Vasile, iar la orizont nu se vede nici un autobuz.

  • :))))) Bah man……nu-i frumos
   :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.