G4Media.ro

Carmen Mihălcescu, soția consultantului politic care a primit bani din subvenții de…

Carmen Mihălcescu, soția consultantului politic care a primit bani din subvenții de la PSD, propusă candidat la europarlamentare. Anul trecut îngroșa rândul puciștilor anti-Dragnea

Organizaţia PSD Bucureşti anunțat că o susține pe Carmen Mihălcescu (Moldovan) drept candidat al partidului pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Mihălcescu este soția consultantului politic Horia Mihălcescu, care deține Kirchoff Consult SRL. Compania a încasat de la PSD din iulie 2016 până în prezent suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro, a dezvăluit o anchetă Newsweek.ro. În septembrie 2018, Carmen Mihălcescu semna o scrisoare anti-Dragnea și declara că susține demersul puciștilor din partid.

 • „Astăzi, organizaţia Municipiului Bucureşti a Partidului Social Democrat s-a întrunit statutar, în birou permanent, pentru a vota nominalizările pentru lista de candidaţi la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Din lista totală de 10 nominalizări, făcute de cele 6 sectoare, s-a decis prin vot susţinerea doamnei Carmen Ileana Mihălcescu (Moldovan). Organizaţia PSD Bucureşti dovedeşte prin acest vot unanim că rămâne o echipă închegată, pregătită să trimită în Parlamentul European oameni patrioţi, care ne reprezintă zi de zi valorile şi credinţa”, a afirmat preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, într-o declaraţie de presă transmisă luni seară Agerpres.

În septembrie 2018, Carmen Mihălcescu, vicepreședinte PSD al Camerei Deputaților și soția consultantului Horia Mihălcescu, anunță într-o declarație de presă că susține cererea puciștilor din partid ca Liviu Dragnea să demisioneze.

”Sunt alături de Adrian Țuțuianu, Paul Stănescu, Marian Neacșu, Gabriela Firea și de mulți alți colegi care au formulat public un set de principii și valori. Acestea trebuie sa stea la baza deciziei de vineri.
PSD a reușit întotdeauna să gestioneze momente definitorii de așa natură încât să iasă cu adevărat întărit.

Nimeni nu are dreptul să pericliteze în niciun fel și de dragul nimănui parcursul european al României și relația noastră cu partenerii euro-atlantici. De asemenea, trebuie să fim conștienți de faptul că avem responsabilitatea construirii unei societăți în care principiile fundamentale ale statului de drept să opereze în folosul tuturor și nu doar al unora”, scria Carmen Mihălcescu anul trecut.

Carmen Mihălcescu este soția consultantului politic Horia Mihălcescu. Firmele lui Mihălcescu derulează contracte cu firme controlate de ziaristul Doru Bușcu, unul dintre oamenii de încredere a lui Dragnea.

Newsweek.ro a dezvăluit în luna ianuarie că pe primul loc la capitolul „încasări de la PSD” stă Doru Bușcu, consultantul cel mai intim al lui Dragnea. Bușcu deține două firme: Lafix Media SRL și Mediadraft SRL.

Potrivit Newsweek.ro, singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea și soțul unei deputate PSD) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu.

Din iulie 2016 și până în prezent, PSD a virat în contul Kirchhoff Consult SRL suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La rândul său, firma lui Doru Bușcu, Lafix Media SRL, a încasat de la firma lui Mihălcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. În medie, asta înseamnă 17.000 de euro pe lună, adică aproape 600 de euro pe zi pentru „cațavencul” lui Dragnea.

De ce ar plăti o firmă de consultanță politică 17.000 de euro lunar către firma unui jurnalist? Mihălcescu, personal, nu are nevoie de nici un fel de serviciu de la Bușcu. Dragnea, însă, are, mai scrie Newsweek.ro

Între octombrie 2017 și aprilie 2018, același „jurnalist” a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealalată firmă, Mediadraft SRL.

Horia Mihălcescu a spus, pentru Newsweek România, că a primit contracte de la PSD „pentru marketing”, apoi a adăugat: „Am o relație comercială veche cu dl. Bușcu. Mulțumesc pentru întrebări.”

Mihălcescu, însă, a refuzat să spună dacă din banii de la PSD a făcut plăți și către Bușcu.

Citește integral investigația pe Newsweek.ro

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Bine ca rade ca proasta. Asta am ajuns, ca infractorii sa ne rada in fata atunci cand invocam respectarea legii.

 2. O nouă Rovana, Viorica sau Monica. Da, o vrem pe Carmencita la Bruxel. Să ne voteze ea toate alea. :)))

 3. Cu o asa uratanie la poarta, ce sot n-ar intra in depresie si nu si-ar dori-o instalata la mii de km departare…?!
  Dar se potriveste cu Grapini. Grupul euparlamentarilor PSD-ALDE ar putea sa si-o ia drept mascota pe Muma-Padurii: ”Votati Muma-Padurii ! Pentru o Europa necurtata de niciun Fat-Frumos…!”

 4. Fiecare c…a are un preț!

  • PSD e plin de ele. Slugi incompetente, cu nas maro, usor de cumparat si fara coloana vertebrala.

 5. Va dati seama ce este la curul lor acum cand se apropie alegerile.Aveam un prieten ,in tinerete, care le punea sa strige” traiasca pcr” cand le ” ardea”. Astea ce-or fi puse sa strige!!!

 6. Superb! Trebuie sa recunoastem, Horia are priza la fete bune. Acum e in tabara Dragnea cu Carmen Moldovan si incaseaza sute de mii de euro din bani care pana la urma sunt publici. In trecut, acelasi Mihalcescu, in cardasie cu Ioana Varsta (fosta sotie, partenera sau ce relatie deschisa or fi avut ei), dadea tunuri alaturi de PDL, pe cand era consultantul lui Ridzi si al apropiatilor lui Basescu.
  Morala? Ciclurile politice vin si pleaca, japitele abonate la banii publici nu dispar, se alimenteaza in continuare.

 7. Dupa ce ca nu-i simpatica , se mai ocupa si de matrapaslacuri.