G4Media.ro

Carmen Dan a sesizat DIICOT privind mitingul Diasporei. Surse: Se încearcă preluarea…

Carmen Dan a sesizat DIICOT privind mitingul Diasporei. Surse: Se încearcă preluarea dosarului Jandarmeriadei de la Parchetul Militar la DIICOT

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marți că a depus la DIICOT ‘o acţiune’ prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august şi cere procurorilor să facă verificările necesare. Carmen Dan a spus că nu are informaţii că protestul ar fi fost finanţat din străinătate, însă a văzut „probele” prezentate de Luju şi Antena 3.

„Nu am avut indicii că a fost o acţiune de protest organizată sau susţinută de o anumită entitate, de o anumită organizaţie sau de grupuri de persoane, că s-au primit finanţări din afară, însă am putut vedea cu toţii şi am urmărit şi eu aseară nişte filmuleţe. Cred că sunt aspecte care reies şi din acele înregistrări şi cred eu că instituţiile statului se pot apleca şi pentru a verifica şi aceste situaţii. În plus, am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare’, a declarat ministrul după ce a participat la Parlament la dezbaterea moţiunii simple depusă împotriva sa de liberali.

Sesizarea DIICOT – un parchet al cărui şef a fost propus de către ministrul Justiţiei din actualul Cabinet – de către ministrul de Interne este un prim pas care confirmă scenariul dezvăluit de G4media aici.

Care e miza

Potrivit surselor noastre, prin sesizarea presupusei finanţări externe a protestelor de stradă din 10 august se încearcă preluarea la DIICOT a dosarului violenţelor de la Parchetul Militar şi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB).

Care parchet este competent să facă ancheta în cazul mitingului Diasporei

Având un dosar deschis pe infracţiuni de siguranţă naţională (precum acţiuni împotriva ordinii constituţionale), DIICOT ar putea solicita preluarea celorlalte dosare de la Parchetul Militar (violenţele comise de jandarmi) şi de la PTB (violenţele comise împotriva jandarmilor) pe motiv că întreg cazul ar trebui soluţionat unitar, au explicat sursele noastre. Dacă DIICOT va solicita celelalte dosare, atunci se creează un conflict de competenţă, care va trebui soluţionat de procurorul general al României.

Potrivit unor surse din cadrul DIICOT, în cazul unui astfel conflict pozitiv de competenţă, procurorul general ar fi obligat de lege să trimită dosarele la DIICOT, fiind vorba de un parchet specializat, competent să investigheze infracţiuni de siguranţă naţională, comise inclusiv de militari.

Potrivit unor surse din cadrul Parchetului militar, nici vorbă ca DIICOT să ia dosarul, mai ales că numărul 2 din MAI, colonelul Gheorghe Nucu Marin şi chiar ministrul de Interne, Carmen Dan, au declarat că nu există informaţii că protestul a fost finanţat din străinătate. „Jandarmii nu au afectat siguranţa naţională, ci pielea oamenilor! Fiecare cu treaba lui!”, au declarat surse din cadrul Parchetului militar.

Rămâne aşadar de văzut ce va decide procurorul general Augustin Lazăr, dacă scenariul se confirmă până la capăt şi se ajunge la un conflict de competenţă între DIICOT şi Parchetul Militar.

Ce infracţiuni ar putea atrage competenţa DIICOT. În codul penal sunt câteva infracţiuni contra securităţii naţionale ce ar putea fi reclamate de PSD.

Art. 397: Actiuni împotriva ordinii constituţionale
(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitarii puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Art. 403: Actele de diversiune
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare, în întregime sau în parte, prin explozii, incendii sau în orice alt mod, a instalaţiilor industriale, a căilor de comunicaţie, a mijloacelor de transport, a mijloacelor de telecomunicaţie, a construcţiilor, a produselor industriale sau agricole ori a altor bunuri, daca fapta pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

PSD a emis azi un comunicat în care reclama astfel de fapte „excepţional de grave”. ”Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale. PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român. Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic, ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparenţa totală a surselor de finanţare şi a intereselor celor care iniţiază, întreţin şi amplifică proteste de stradă în România”, se arată în comunicatul PSD.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. La zdup cu satanistii

  • Cu doamna m_ _ – a si cu plodul ei debil

  • daca e vorba de siguranta nationala, atunci musai sa fie implicat si SRI. Dragnea stie de ce, doar se trage in poze cu ei tot timpul, iar acum le-o serveste pe Carmen Dan si sfatuitorii ei externi. Ca el, Dragnea, nici usturoi nu a mancat cu cei de la SRI, si nici gura nu ii miroase a turnator.

 2. Daca tot s-a dus la DIICOT si bine a facut, sa-i ridice pe derbedeii useristi neomarxisti care distrug statul de drept, putea sa se opreasca si la ANAF sa-i puna sa-i ia banii sasului, care a furat de la samanii batranei!

  • Mars ma cu lacrimogenele gen „sarmanii batranei”. Pai nea’ dragnea a furat de la copii, dovedit in prima instanță. Ce fumigene obosite va place sa aruncati. Sunt doua variante, ori sunteți plătiți ori sunteti spalati de propaganda psd. Apropo, pana una alta coana firea a recunoscut ca sunteti platiti. Despre sorosisti si nazisti deocamdata doar din gura voastra. Asa ca hai sictir!

  • Se vede ca esti troll PSD/rusesc pt ca dai comment peste tot si ai mereu aceleasi texte, sper sa ajunga USR la putere sa dea o lege in sensul asta. Btw am vazut ca tot dati in USR, nu va convine ca cu ei nu se poate negocia nimic ?

  • Trol userist, deaia n-o sa ajunga niciodata gheii satanisti neomarxisti securistoizi useristi la putere si zi mersi, ca v-ar interzice tot, scrisul vorbitul…. macar voi nu ganditi asa ca aici n-ar fi o problema… Si vezi ca se scrie BMW!

  • @Asistat
   Vino sa asiști cum ti-o dau la….

 3. DIICOT trebuie să investigheze cine este regizorul din spatele filmulețelor. Desigur mult nu are de săpat pentru că le anunțase Dragnea după ce a fost anunțat că este terminat montajul. Aici direcția de cercetare trebuie să meargă împotriva PSD-Dragnea, Antene și LUJU.
  Marea întrebare este … Se va da jos de pe căpiță noul șef al DIICOT ??
  Eu cred că nu.
  Dar asta nu înseamnă deloc că Dragnea și toți ceilalți în cârdășie cu gunoiul vor scăpa.

  Aceste filmulețe sunt , în realitate, un fals ca și ,,statul paralel” ca să dea o ieșire, fals juridică, vinovățiilor din Jandarmeria Română și celor care au dat ordine pentru represalii.
  Cei care crează probe false sunt cei care atentează la Siguranța Națională … PSD-dragnea, Antenele și LUJU. Ăștia sunt vinovații !!!!

 4. Cred ca de la un timp madamme Carmen cam sufera, sau duce lipsa. Parca asteia ii decedase barbatul? Saraca! Nu- l mai lasa Irina pe Dragnea sa mai treaca si pe la d-na Dan.
  Hai sa-i uram si d-nei Dan MUIEPSD!

 5. Om mai nesimtit n-am vazut!

 6. Şi să vorbim pe limba PSD-ALDE. Banii.
  Problema finanţarilor externe se poate rezolva extrem de simplu.
  Diaspora să nu mai trimită bani în ţară DELOC.
  Cum adică DELOC? Simplu. Deloc. Oficial această vacă de muls, diaspora, rezolvă problema.
  Instig? Nici pomeneală. Am emis o propunere.
  A-2-a propunere pentru a înlătura dubiile de finanţare este aceea de a stopa donaţiile nefiscalizate către biserica. Dă omul bănuţu, vrea chitanţa înregistrată la fisc. Costa înmormântarea 3 lei. Plăteşte omul 3 lei cu chitanţa. Se schimbă taxa? Schimbăm suma pe chitanţă. Mergem la moaşte câte 1-2-3 zile. Donăm. Chitanţă. Şi nu doar în biserică.
  Oamenii o pot face cu voinţa proprie. Nu necesită nici un efort.
  De la doamna Dan nu trebuie să avem nici o aşteptare.
  Ea a fost absolut convinsă că le iese pasenţa, iar acum fuge de zăngăniturile la care face alergie madama concurentă din ADN petru DNA.
  Putem să facem legi cu prevederi până detaliile universului, mintea umană e setată spre răul absolut. Jacob Needleman are o carte „de ce nu putem fi buni”. La mine zace pe un raft de bibliotecă. M-am încăpăţânat să n-o citesc. Nu vreau să ştiu de ce. Poate are cu totul altă deschidere decât titlul, dar mă irită ideea.
  Am auzit seara trecută o frază”adevărul politic nu este acelaşi cu adevărul stiinţific”. M-am bucurat că am învăţat ceva nou, şi îi multumesc dlui profesor.
  Acum o să mă gândesc, o perioadă, când ascult discursuri care-i unul şi care-i celălalt.
  În concluzie, adevărul politic este că s-au băgat până-n gât, iar cel stiinţific sunt banii diasporei si lipsa de transparenţă a banilor.
  No haideţi să le spulberăm aceste necazuri care-i dărâmă.
  Primi 2 paşi sunt la ultra îndemâna noastră.
  Ce ziceţi? Facem o primă încercare până la 31.12.2018?

  • Adeluta, pe parte de fashion avem ceva noutati? Si mergi si tu mai repede in patut sa nu facem ridulete, ca toti banutii aia economisiti de la donatiile la biserica, o sa-i dai tot pe botox…

 7. La ordinul lui Dragnea dar – cred – si la sugestia sefilor jandarmeriei, implicati in abuzul de violenta manifestat de jandarmi in noaptea de 10-11 august Papusha, incearca marea cu degetul, fortand inceperea unei anchete de catre DIICOT !

  Si daca totusi, se va ajunge aici ?

  PS. Inseamna ca in anii viitori vom avea iarasi un nesfarsit sir de procese la CEDO, bazate pe incalcarea art 6 din tratat („Dreptul la un proces echitabil”) !

  PPS. Inseamna ca umilirea cetatenilor romani de catre statul care ar trebuii sa le asigure acestora respectarea drepturilor si libertatilor constitutionale (dar nu o face !) continua, in dispretul Constitutiei si al legilor ! In fond s-a inceput in 1990 cu bunicii si parintii celor de astazi care au fost ucisi, raniti, sau in cel mai bun caz doar arestati si maltratati in arest, la Timisoara, la Bucuresti, la Cluj, la Arad si apoi in 13-15 iunie in Piata Universitatii si a continuat cu umilinta de a nu le fi fost restituite proprietatile (terenuri agricole, terenuri intravilane, case etc) furate de
  comunisti, celor mai multi nici pana in ziua de astazi si se incheie, deocamdata, cu incercarea de musamalizare a infractiunilor savarsite de jandarmi impotriva protestatarilor PASNICI !

  PPPS. Daca lucrurile vor continua la fel ca si pana acum, de ce sa ne mai miram ca anual ne pleaca din tara echivalentul populatiei unui oras de marimea Ploiestiului ! 😉

  • Erata :

   In comentariul meu de mai sus, incepand cu ante penultimul rand din cadrul PPS-ului, in loc de …”furate de comunisti, celor mai multi nici pana in ziua de astazi…”, rog a se citi : „…furate de comunisti, NERESTITUITE celor mai multi nici pana in ziua de astazi…”

   PS. Cu scuzele de rigoare ! 😉

 8. Tare secretara asta! De-aia ii place lui Boss de ea!

 9. Tare secretara asta! De-aia ii place lui Boss de ea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.