G4Media.ro

Care sunt cele mai puternice companii din agricultura românească: două cu capital…

Sursa foto: Pexels

Care sunt cele mai puternice companii din agricultura românească: două cu capital autohton, una cu capital mixt și alta controlată din Emiratele Arabe Unite

Conform datelor financiare publicate in luna iunie 2022, pe primul loc în topul firmelor românești din agricultură se situeaza PROMAT COMIMPEX SRL, cu o cifră de afaceri de peste un miliard de lei în 2021, cu 46% mai mult decat în 2020, transmite LantulAlimentar.ro, care citează risco.ro.

Profitul net al companiei a crescut cu 30%, de la 33 milioane de lei, în 2020, la 43 de milioane in 2021. PROMAT COMIMPEX SRL, cu sediul în Tășnad, județul Satu Mare, este controlată de omul de afaceri român Cristian Moldovan și de grupul Ameropa. Firma vinde îngrășăminte chimice, semințe de porumb, floarea soarelui, rapita, grau, pesticide, fertilizanti.

PLANTAGRO-COM SRL ocupă locul doi, cu 671 milioane de lei cifra de afaceri în 2021, înregistrând a doua cea mai mare creștere a cifrei de afaceri dintre firmele enumerate în top. Compania, cu sediul în Vaslui, este controlată de doi oameni de afaceri români: Constantin Nechifor și Daniel Nicolae Șerban.

Pe locul 3 se află AGRICOST S.A, cu o cifră de afaceri pe 2021 de 486 milioane de lei. Firma este cotrolată de compania Al Dhara, din Emiratele Arabe Unite și lucrează terenuri agricole în Insula Mare a Brăilei, concesionate de la statul român.

Al patrulea loc în topul firmelor care activează în agricultură este ocupat de AGRINVEST SRL. Firma are sediul în Buzău, a fost constituită cu capital românesc.

Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter