G4Media.ro

Cardinalul francez Jean-Pierre Ricard mărturiseşte că a abuzat o fată de 14…

Sursa foto: Unsplash/ Anis Coquelet

Cardinalul francez Jean-Pierre Ricard mărturiseşte că a abuzat o fată de 14 ani/ Cardinalul a declarat că se retrage din funcţiile sale şi că se pune la dispoziţia autorităţilor competente

Cardinalul francez Jean-Pierre Ricard a mărturisit, luni, că a abuzat o fată în vârstă de 14 ani în urmă cu câteva decenii. Cardinalul a declarat că se retrage din funcţiile sale şi că se pune la dispoziţia autorităţilor competente, relatează Catholic News Agency, citată de News.ro.

”Acum treizeci şi cinci de ani, când eram preot paroh, m-am comportat într-un mod condamnabil cu o tânără în vârstă de 14 ani. Comportamentul meu a dus inevitabil la consecinţe grave şi de durată pentru această persoană”, a declarat cardinalul într-un comunicat.

Ricard a adăugat că se retrage din funcţiile sale şi că a vorbit cu victima despre abuz.

”Îmi cer din nou iertare aici şi, de asemenea, îi cer iertare întregii ei familii”, a mai spus el.

Declaraţia a fost citită în cadrul unei conferinţe de presă de către preşedintele Conferinţei Episcopale Franceze, arhiepiscopul Eric de Moulins-Beaufort de Reims.

Arhiepiscopul a declarat că au fost depuse plângeri la procurorul general şi la Congregaţia pentru Doctrina Credinţei ca urmare a mărturisirii cardinalului Ricard.

În vârstă de 78 de ani, Ricard a fost episcop de Bordeaux, în sud-vestul Franţei, între 2001 şi 2019, potrivit Reuters.

De asemenea, actualul arhiepiscop de Bordeaux, Jean-Paul James, şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la acest subiect.

”Îmi exprim cea mai profundă compasiune pentru victima în cauză. Şi împărtăşesc durerea tuturor celor care sunt răniţi de aceste revelaţii, în special dieceza de Bordeaux”, a declarat Jean-Paul James.

Potrivit lui Moulins-Beaufort, nouă episcopi francezi, precum şi doi episcopi pensionari, sunt în prezent subiectul unor anchete civile sau clericale.

Papa Francisc l-a primit pe preşedintele francez Emmanuel Macron pe 24 octombrie la Vatican. Înainte de întâlnire, un grup de victime ale abuzurilor sexuale l-a îndemnat pe Macron să abordeze în mod direct subiectul, în condiţiile în care erau voci care acuzau că Biserica din Franţa a reacţionat prea lent la o anchetă privind abuzurile sexuale lansată în urmă cu un an.

Potrivit unui raport independent publicat la sfârşitul anului 2021, sute de mii de copii au fost abuzaţi de Biserica Catolică din Franţa în perioada 1950 – 2020.

Episcopii francezi se întâlnesc în prezent la Lourdes pentru sesiunea lor plenară de toamnă.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. In numele religie s a cucerit, s a inrobit, s a siluit, s a ucis, e timpul ca religia sa faca un pas in spate!!

  • Avem prea multi spalati pe creier care traiesc in saracie, nu le-a mai ramas decat speranta ca vor trai pe pasune cu Milka. Noroc cu romanii care au fost in alte tari civilizate si au vazut ca religia nu aduce decat razboaie si saracie. Tarile ultra-religioase sunt in razboi. Nu iese nimic bun din religie.

  • Deși sunt creștin practicant, sunt de acord ca religia, mai ales cand a fost impusă într-un stat, fie ea catolică, fie ortodoxă, fie protestantă, a condus la multe atrocități. Poate să mă contrazică oricine, dar sunt convins că decăderea creștinismului a început cu împăratul Constantin. Pentru că din acel moment creștinii au căpătat putere..si asa s-au infiltrat printre ei oameni avizi după putere, bani, altceva dar nu Hristos.
   Credința creștină autentică nu este impusă.
   De asemenea catolicii greșesc enorm prin faptul că interzic preoților să se căsătorească.

 2. deja a facut si vezi ce se ntampla in lume…

 3. E de vină cine le-a impus castitatea. Nu e normal ca un om să-și reprime pornirile naturale, sexuale. Prea puțini sunt cei care pot fi abstinenți pentru a se dedica unei vieți de rugăciune și meditație. Restul au fost forțați la abstineță și uite la ce abuzuri s-a ajuns.

  • Ok, dar fix cu minori, unii majori nu găsesc si ei sa isi potolească poftele? Deci despre ce vorbim?

 4. Religia a apus in tarile civilizate si dezvoltate. Vorba cuiva ” pentru a fi bun,nu am nevoie de nici un zeu” .