G4Media.ro

Cărbunaru, întrebat de ce Guvernul vine cu aceeaşi ofertă pentru profesori: „Aici…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cărbunaru, întrebat de ce Guvernul vine cu aceeaşi ofertă pentru profesori: „Aici nu suntem la piaţă şi ca atare nu operăm cu oferte. Nici măcar la mall”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, joi seară, că ”nu suntem la piaţă, nici la mall”, după ce a fost întrebat de ce vine Guvernul cu aceeaşi ofertă pentru profesori ca aceea din această dimineaţă şi cât mai este dispus Executivul să mai aibă dialog cu sindicatele din învăţământ, transmite News.ro.

”Aici nu suntem la piaţă şi ca atare nu operăm cu oferte. Nici măcar la mall. Guvernul României prezintă măsurile pe care le poate lua având o susţinere financiară verificată, asigurată, consistentă, relevantă. Aş putea să fac trimitere şi la alte măsuri, din alte registre de măsuri pe care acest guvern şi le-a asumat în perioade foarte complicate şi care au fost discutate sau interpretate (…)”, a declarat Cărbunaru.

Cărbunaru a adăugat că nu poate crede că Guvernul poate jigni sistemul educaţional din România.

”Nu aş putea să cred că acest Guvern poate jigni sistemul educaţional dn România alocând 8 miliarde de lei în plus, în bugetul sistemului educaţional. N-aş putea să cred şi n-aş putea să spun că Guvernul României jigneşte sistemul educaţional elaborând pentru prima dată pentru învăţământul preuniversitar şi universitar (…) Nu aş putea să spun că acest guvern care urmează să implementeze, ceea ce de fapt a început, dar mă refer acum strict la partea de educaţie, cheltuirea a 3,6 miliarde de euro până în 2029 pentru dotarea şcolilor, pentru ridicarea din ruine a unor şcoli care acum sunt îngropate în moloz, pentru dotarea de laboratoare (…) Este adevărat, aşteptările celor care astăzi lucrează în sistemul educaţional şi care şi noi ca cetăţeni avem aşteptări, dar acum mă raportez la ce aşteaptă ei să primească, sunt foarte mari. Iar aceste aşteptări sunt legitime, aşa cum legitime sunt aşteptările tuturor cetăţenilor din această ţară, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat, să trăiască mai bine în aceast ţară. Şi se fac eforturi în acest sens (…)”, a mai precizat Cărbunaru.

Liderii de sindicate au anunţat, joi seară, după noi negocieri cu Guvernul, că au înaintat solicitările lor, constând în majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu 25% şi ca salariul unui dascăl debutant să fie la nivelul celui mediu brut pe ţară. „Sunt liberi să-şi facă calculele necesare”, susţin sindicaliştii, referindu-se la guvernanţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Nu poți veni la negocieri cu idei din astea..

 2. Câtă aroganta din partea purtătorului de cuvânt.
  Profesorii sunt forțați in situația asta de deciziile PNL și PSD.

  Sărăcie pentru profesori, liniște și prosperitate pentru politicienii de la putere și prietenii lor.

 3. Cei 3,9 miliarde pentru dotarea scolilor vin de la UE prin PNRR si nu de la actuala guvernare asa cum spune domnul portavoce.

 4. Cred că și banii pentru cardurile alea cu 500, 1000 și 1500 lei vin tot de la UE.
  Cred că de-asta a fost și Boloș, ministrul voucherelelor, la negocieri.
  Deci, de la buget ar veni doar creșterea aia de 9% pentru personalul nondidactic, adică max. 2,7 mld lei, care-i dă peste cap pe guvernanți de pr_osti ce sunt!

 5. Nu-l văd bine pe băiatul ăsta…

 6. Profesorii chiar nu înțeleg că nu sunt speciali? Cand o să le vină mintea la cap?

 7. Eu nu spun ca nu au dreptate profesorii sa ceara o creștere salariala , nu spun ca guvernul asta nu e plin de incompetenți pe care nu ii interesează decât propriile interese dar totuși din toata ecuația asta cei sacrificați sunt copiii care s-au pregătit pentru examenele de întrare la liceu, de bacalaureat și acum au un stres suplimentar din cauza faptului ca nu știu ce vor face . Cu ei cum rămâne dacă acest guvern nenorocit nu aproba creșterile salariale . Profesorii arunca pisica moarta în curtea guvernului și invers. Nu e corect fata de copii

  • Este corect față de copiii de nespecial să dai salariu de 30.000 lei unui special? De ce nu ne fxte si această grijă, dacă tot suntem așa îngrijorați de copii?