G4Media.ro

Capturarea media în Ungaria: Un ziar pro-guvernamental anunță că ”a început votul…

sursa foto. Facebook/Orbán Viktor

Capturarea media în Ungaria: Un ziar pro-guvernamental anunță că ”a început votul pentru ca Viktor Orban să primească Premiul Nobel pentru Pace”. În realitate, e un sondaj anonim pe rețelele sociale

Magyar Nemzet, ziar pro-guvernamental din Ungaria cunoscut pentru sprijinul total acordat premierului Viktor Orban și partidului de guvernământ Fidesz, a lansat luni ipoteza ca primul ministru să primească Premiul Nobel pentru Pace, potrivit Rador.

Orban, care e calul troian al Rusiei în UE și NATO, a refuzat să ajute militar Ucraina după invazia rusă și a împiedicat mai multe sancțiuni europene pentru Moscova.

În interiorul articolului, Magyar Nemzet arată că tema presupusului Nobel pentru pace a pornit de fapt de la un sondaj anonim pe un canal Telegram. Iar ziarul susține că a primit o sesizare de la un cititor.

O parte semnificativă a presei din Ungaria este controlată de guvern prin intermediul mai multor firme și fundații.

Vezi o analiză Reporteri fără frontiere despre cum a capturat regimul Orban o mare parte din presa ungară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. In ce hal a ajuns Ungaristan… Si nici măcar nu da semne ca s-ar opri din cădere!

  • A naiba cadere… Sunt in Schengen, nu au viza pt America, sunt in oecd…se inteleg cu toti, nu participa cu bani pt Ucraina. Da…. Sunt varza. Mai ales fata de noi

  • adevarul e ca in asta se masoara calitatea vietii, schengen si viza. prin aceasta cale tin sa-l salut pe domnu/doamna/persoanx din spatele contului axa binelui. sper ca o face pentru bani ca altfel e trist…

  • @Axa binelui si raului – Cre’ ca n-ai inteles prea bine! Toate astea le au de pe vremea cand Ungaria era condusa de oameni ceva mai decenti. Pentru cultura ta generala, Ungaria a intrat in schengen in 2004, plus de asta, visa waiver este mult restrictionata pentru Ungaria incepand cu anul trecut. Vorba lui @jean.milmoi, daca postezi pentru bani e de inteles.

  • si pe bani tot trist e jeane, ca e prost.

 2. Mai stiu eu pe unul care voia premiul Nobel pentru pace. L-a primit la Targoviste.

 3. Porumbelul pacii Viktoras de Orbanistan!!
  E suparat ca Europa nu il lasa pe Putin sa invadeze o Ucraina care sa se apere cu furci si topoare sa poata primi si el ceva teritorii de la o Ucraina distrusa.
  Probabil si daca va exista o sansa sa primeasca Transilvania de la Putin va fi tot adeptul „păcii”.

 4. Orban a furat o strategie de-a lui Ceausescu care si-a pus serviciile secrete si presa aservita sa faca lobby pt ca el sa primeasca Premiul Nobel pt Pace. Orban e de-a dreptu’ ridicol.