G4Media.ro

Capitala Columbiei raţionalizează apa pentru a atenua seceta provocată de El Nino

sursa foto: Pexels

Capitala Columbiei raţionalizează apa pentru a atenua seceta provocată de El Nino

Capitala Columbiei, Bogota, va începe să raţionalizeze apa, în această săptămână, pentru a atenua seceta provocată de fenomenul meteorologic El Nino, care a exacerbat sezonul secetos din ţara andină şi a provocat scăderea nivelului rezervoarelor, a anunțat primarul Carlos Galan, citat de Reuters și prelut de Rador.

Restricţiile se vor aplica, de asemenea, în 11 municipalităţi din apropierea capitalei, afectând cel puţin 9 milioane de persoane.

Fenomenul El Nino a ajuns în Columbia la sfârşitul anului trecut, provocând temperaturi ridicate şi secete care au dus la incendii de pădure în întreaga ţară şi au dus rezervorele cu apă la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

Trei rezervoare care alcătuiesc sistemul de apă Chingaza, care alimentează Bogota cu 70% din necesarul său, au o capacitate de doar 16,9%, a declarat Galan, cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani.

„Să nu risipim nici măcar o picătură de apă în Bogota în acest moment”, a declarat Carlos Galan într-o conferinţă de presă, adăugând: „acest lucru ne va ajuta pentru ca aceste restricţii să poată fi reduse sau ridicate mai repede”.

Bogota se alătură capitalei Mexicului, Mexico City, şi zonelor înconjurătoare – unde locuiesc aproximativ 21 de milioane de oameni – care se confruntă de ani de zile cu penuria de apă din cauza precipitaţiilor scăzute, care au fost atribuite schimbărilor climatice, precum şi creşterii populaţiei şi infrastructurii învechite.

În cadrul planului de raţionalizare, Bogota va fi împărţită în zone în care întreruperile serviciilor de apă vor dura 24 de ore, a declarat primarul capitalei columbiene, adăugând că primele opriri ale furnizării de apă vor începe joi, 11 aprilie.

Planul de raţionalizare împărţit între cele nouă regiuni din Bogota va fi reluat la fiecare 10 zile, iar autorităţile vor reevalua măsura la fiecare două săptămâni, a mai spus Carlos Galan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...