G4Media.ro

Capitala Afganistanului și alte 11 provincii au rămas fără lumină după ce…

Capitala Afganistanului și alte 11 provincii au rămas fără lumină după ce stâlpii de electricitate au fost aruncați în aer

Alimentarea cu curent electric în capitala afgană Kabul şi în alte 11 provincii a fost întreruptă după ce trei stâlpi de electricitate au fost aruncaţi în aer cu dispozitivi explozibili în provincia Baghlan, nordul Afganistanului, relatează dpa citată de Agerpres.ro.

Stâlpii care erau alimentaţi cu curent electric din Tadjikistan au fost aruncaţi în aer duminică dimineaţa în zona Mirza Hassan Tal din Baghlan, a anunţat furnizorul naţional de energie electrică, Breshna, potrivit unui comunicat.

O linie electrică care se alimentează cu electricitate din Uzbekistan a fost de asemenea avariată din cauza luptelor în zona Dand-e Shahabuddin din aceeaşi provincie, a adăugat Breshna.

Locuitorii din Kabul s-au confruntat cu întreruperi ale alimentării cu energie după distrugerea celor trei stâlpi de electricitate duminică dimineaţa.

”Lucrările de reconectare a liniilor electrice vor începe imediat în urma îmbunătăţirii situaţiei securităţii în zonă”, se arată în comunicat.

Potrivit Breshna, elementele anti-guvernamentale sunt responsabile de distrugerea stâlpilor, fără a menţionat un anumit grup.

Talibanii sunt foarte activi în provincie, dar nu au reacţionat cu privire la acest incident până acum.

Luptele dintre forţele de securitate talibane şi forţele de securitate afgane precum şi distrugerea liniilor electrice cu explozibili au cauzat întreruperea alimentării cu curent electric de câteva ori în acest an în capitala afgană, mai arată Agerpres.ro.

foto: Talibani afgani, sursa foto: Outlookafganistan.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asa arata victoria. SUA tocmai a devenit patetica. Au omorat mii de cetateni americani cu opiul de acolo si odata ce s-a instalat criza opioidelor nu ii mai intereseaza tara.patetic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.