G4Media.ro

Cântărețul Van Morrison dat în judecată de ministrul sănătății al Irlandei de…

foto: Van Morrison Facebook/Robin Swann site oficial

Cântărețul Van Morrison dat în judecată de ministrul sănătății al Irlandei de Nord pentru calomnie în privința gestionării restricțiilor anti-Covid

Robin Swann l-a acționat în justiție pe Sir Van Morrison, după ce cântărețul l-a calificat drept “foarte periculos”. Acțiunea în justiție se concentrează pe un incident de la Hotelul Europa din Belfast din vara aceasta, când Morrison, un critic acerb al carantinelor, a urcat pe scenă și l-a criticat pe Swann, relatează cotidianul Belfast Telegraph.

Procedurile de defăimare citează, de asemenea, două incidente ulterioare, când cântărețul și-a exprimat opiniile sale despre Swann. În primul, Morrison l-a descris pe ministru drept “un escroc”.

Al doilea se referă la conținutul pe care compozitorul l-a încărcat pe YouTube în care a abordat controversa Hotelului Europa. În acel videoclip, el l-a criticat din nou pe ministru și l-a numit „periculos”, deși s-a referit incorect la el drept „Robert Swann”.

Incidentul de la hotelul Europa din iunie s-a desfășurat când un concert pe care ar fi trebuit să-l susțină Morrison a fost anulat cu o notificare întârziată din cauza restricțiilor Covid-19.

Morrison, un cântăreț născut la Belfast, este un critic acerb al restricțiilor legate de pandemia de Coronavirus, în special al celor care împiedicau spectacolele de muzică live.

El a înregistrat o serie de cântece anti-lockdown anul trecut despre care a spus că vizează guvernul Regatului Unit. Versurile includeau afirmații că oamenii de știință “inventau fapte deformate” pentru a justifica restricțiile care “înrobesc” populația.

Ulterior, Swann a răspuns acelor cântece într-un articol publicat de revista Rolling Stone. În acel articol de opinie, Swann a descris afirmațiile cântărețului drept “bizare și iresponsabile”.

El a spus că unele dintre cele pretinse de Morrison sunt “de fapt periculoase” și că ar da apă la moară conspiraționiștilor.

Swann l-a angajat pe avocatul specializat în calomnie Paul Tweed, care a reprezentat personalități precum Harrison Ford, Justin Timberlake, Jennifer Lopez și Arlene Foster.

Surse: Belfast Telegraph, Irish Times

Foto: colaj Van Morrison Facebook/Robin Swann site oficial

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. S-a ofuscat excrocu’!