G4Media.ro

Candidatura vicepremierului Viorel Ștefan pentru funcția de membru al Curții Europene de…

Candidatura vicepremierului Viorel Ștefan pentru funcția de membru al Curții Europene de Conturi a fost respinsă și de plenul Parlamentului European / El fusese respins și de Comisia CONT pentru contribuția lui la slăbirea luptei anticorupție

Plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg a respins marți candidatura vicepremierului Viorel Ștefan, propunerea Guvernului României pentru postul de membru al Curții Europene de Conturi.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Cristian Preda pe pagina de Facebook.

”Plenul PE a respins candidatura vicepremierului Viorel Ștefan la Curtea Europeană de Conturi. Încă un succes al guvernului Dăncilă…”, a scris europarlamentarul.

Pe 8 aprilie, candidatura vicepremierului Viorel Ștefan a fost respinsă și de Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European. Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, mai mulți eurodeputați au ridicat în timpul audierii chestiunea contribuției lui Ștefan la slăbirea luptei anticorupție.

Votul secret în cazul lui Viorel Ștefan în Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a fost 8 ”pentru” și 12 ”împotrivă”.

„Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Menționez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme ce au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Curtea Europeană de Conturi are 28 de membri, câte unul din fiecare țară. Viorel Ștefan nu a avut contracandidat din România, fiind singura propunere a guvernului. Membrii sunt numiți pentru un mandat de 6 ani.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Acest gunoi va înfunda pușcăria. Mărturie stau cei 250000 de gălățeni, care au fost furați ani de zile de acest hoț comunist

  2. come back to deddy dragnetti.

  3. Treceti, dracului, acasa, ca ne-ati facut suficient de ras in Europa. Stati, dracului, acasa si umflati-va in pene la prostimea de pe ulita voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.