G4Media.ro

Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5 le cere lui Ciucă și Ciolacu…

Sursa foto: InquamPhotos / George Călin

Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5 le cere lui Ciucă și Ciolacu să stabilească data alegerilor locale până pe 2 septembrie: „Vă veți afla în situația în care veți fi săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu”

Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a trimis o scrisoare deschisă către președinții PSD și PNL în care le cere să stabilească în termenul legal calendarul de organizare al alegerilor locale, se arată într-un comunicat USR.

Guvernul PSD-PNL-UDMR trebuie să adopte până pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale din Sectorul 5. Consilierul local USR de la Primăria Sectorului 5 îi avertizează pe Ciucă și Ciolacu că, dacă nu adoptă pana pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale, „încalcă legea și comit un abuz în serviciu”.

”În spațiul public se vehiculează ideea potrivit căreia dumneavoastră, domnilor președinți ai PSD și PNL, nu intenționați să organizați alegerile parțiale întrucât nu este „oportun” pentru partidele dv. Pe această cale doresc să vă atrag atenția că, în contextul în care aceste zvonuri se dovedesc corecte, iar până la data de 2 septembrie Guvernul României nu va fi adoptat Hotărârea de Guvern, vă veți afla în situația în care veți fi săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu, astfel cum este ea reglementată de art. 297 Cod penal”, a afirmat Dimitriu în scrisoarea deschisă.

Data alegerilor pentru Primăria sectorului 5 ar trebui să aibă loc cel târziu la data de 9 octombrie 2022, pentru a fi respectate prevederile legale. Funcția este liberă din 12 iulie 2022, după trimiterea în închisoare a primarului Cristian Piedone. USR mai spune că, potrivit Codului administrativ, Guvernul este obligat să stabilească data alegerilor parțiale în 90 de zile de la vacantarea funcției, iar data desfășurării alegerilor se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

Textul integral al scrisorii deschise:

„Domnule Prim-Ministru Nicolae Ciucă,

Domnule Președinte al Camerei Deputaților Ion Marcel Ciolacu,

Domnule Ministru al Afacerilor Interne Lucian Bode,

Subsemnatul, Alexandru Paul Dimitriu, în calitate de locuitor al sectorului 5, prin prezenta vă informez cu privire la iminenta încălcare a legii de către Guvernul României prin aceea că nu sunt întocmite actele premergătoare adoptării Hotărârii de Guvern în vederea organizării alegerilor parțiale pentru demnitatea de Primar al sectorului 5.

Vă scriu dumneavoastră, dle Prim-Ministru și Președinte al PNL, Nicola Ciucă, în calitatea pe care o dețineți de șef al executivului ce poartă întreaga răspundere pentru iminenta încălcare a legii, dar și în calitate de președinte al PNL, întrucât sunteți unul dintre cei trei decidenți ai coaliției de guvernare.

Vă scriu dumneavoastră, dle Ion Marcel Ciolacu, în calitatea de Președinte al PSD pe care o dețineți, întrucât sunteți unul dintre cei trei decidenți ai coaliției de guvernare.

Vă scriu dumneavoastră, dle Lucian Bode, în calitatea de Ministru al Afacerilor Interne pe care o dețineți, precum și în cea de inițiator al Hotărârii de Guvern privind stabilirea calendarului pentru alegerile parțiale pentru demnitatea de primar al sectorului 5.

Potrivit Codului administrativ, art. 160, alin. (11), Guvernul este obligat să stabilească data alegerilor parțiale pentru demnitatea de primar în termen de 90 de zile de la vacantarea funcției. În cazul sectorului 5, vacantarea a avut loc în data de 12 iulie 2022. Pentru a fi respectate prevederile art. 160, alin. (11) din Codul administrativ, data alegerilor pentru Primăria sectorului 5 ar trebui să aibă loc cel târziu la data de 9 octombrie 2022.

Totodată, potrivit prevederilor art. 10, alin. (2) din Legea nr. 115/2015, data desfășurării alegerilor se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării. Practic, Hotărârea de Guvern prin care trebuie stabilită data alegerilor pentru demnitatea de Primar al sectorului 5 trebuie să fie adoptată cel târziu la data de 2 septembrie 2022, adică de astăzi în două săptămâni.

În spațiul public se vehiculează ideea potrivit căreia dumneavoastră, domnilor președinți ai PSD și PNL, nu intenționați să organizați alegerile parțiale întrucât nu este „oportun” pentru partidele dv.

Pe această cale doresc să vă atrag atenția că, în contextul în care aceste zvonuri se dovedesc corecte, iar până la data de 2 septembrie Guvernul României nu va fi adoptat Hotărârea de Guvern despre care fac vorbire în cele de mai sus, vă veți afla în situația în care veți fi săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu, astfel cum este ea reglementată de art. 297 Cod penal.

Cu speranța că informațiile din spațiul public sunt eronate și în așteptarea adoptării, cel târziu pe 2 septembrie, a Hotărârii de Guvern pentru stabilirea calendarului pentru alegerea Primarului sectorului 5, aștept răspunsul domniilor voastre”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Pt comunisti alegerile nu sunt niciodata oportune.

  • La fel cum nici pentru tine nu e oportuna o schimbare a pozitiei limbii in alta parte decat in dosul pesedeilor.

 2. Sa vedem ce votează Sectorul 5, sa vedem o direcție…

 3. „Candidatul de profesie” Dumitriu vrea cu orice preț un ciocănel de ros. Omul acesta a candidat la orice se putea candida (europarlamentare, parlamentare, primarie etc.), poate-poate o să-și vadă numele pus pe vreo ușă. Efectiv este disperat după imagine și putere. Și doar atât. Doar nu credeți cumva că-i pasă de cetățenii sectorului 5. Nicidecum, așa cum nu le pasă nici candidaților celorlalte partide! Fost liberal, fost…, fost…, fost…, personajul s-a lipit de PLUS și cu o donație generoasă la partid a ajuns pe toate listele posibile. Cam acesta-i politica dâmbovițeană, nu doar la vechile partide (PSD, PNL, UDMR, PMP). Noi, pentru noi, pentru ciolan. Inclusiv la PLUS/USR/REPER și toți ceilalți….

  • Cunoastem textele astea ticaloase promovate de PSD si PNL: toti politicienii sunt la fel, mai bine nu veniti la vot, dar daca veniti la vot, tot aia vechi sunt mai buni! 😀

 4. noroc de PSDNLUDMR, inca 30 de ani de realizari marete

 5. Vor dispărea precum fantasmagoria legionară…încă un deșeu istoric care incinta la violenta iar lexicul lor nu depășește limbajul trivial folosit in comentarii.

 6. graba catre 5%

 7. Electoratul trebuie sa decida cine e istorie si cine nu. Stapaniibtqi trebuie doar sa organizeze akegerile, nimic mai mult

 8. Ia uite ce tupeu fantastic au USR-istii astia din sectorul 5 cu un candidat care mai ieri era pe listele PNL-ului dar a plecat la un partidulet mai mic, pe cale de disparitie gen PLUS asimilat de USR, ca e mai usor sa rozi un ciolan acolo. Se viseaza si primar, sa zica mersi daca prinde un 5 % pe acolo.

 9. Ia mai terminați cu mofturile astea!
  De alegeri avem noi nevoie acum? E criză, cresc preturile, e război la graniță…
  Mai bine să nu se mai organizeze deloc alegeri. Să rămână doar PSD și PNL și sa se rotească o dată la 2 ani Ciucă cu Ciolacu, apoi Rareș cu Firea, apoi Bode cu Daea și tot așa.
  Nu avem nevoie nici de USR și nici de alte partide noi.

 10. Astia se agita degeaba, tot Piedone va conduce sectorul chiar si din puscarie, unde, evident, a intrat nevinovat. Fiu-sau va iesi primar detasat, notati ce v am spus!

 11. USR a ajuns in sondajele alea reale la 75%

 12. Monica, ghicesti in cafea?
  Pana una-alta, PSD si PNL au o mare retinere sa respecte legea

 13. relax, castiga candidatul USR …