G4Media.ro

Candidatul stângii radicale a câștigat alegerile prezidențiale din Peru, după o luptă…

Candidatul stângii radicale a câștigat alegerile prezidențiale din Peru, după o luptă strânsă cu rivala din partea dreptei populiste, fiica fostului președinte Alberto Fujimori

Autoritatea națională electorală din Peru l-a proclamat câștigător al alegerilor prezidențiale pe candidatul stângii radicale Pedro Castillo, după ce a trecut mai mult de o lună de la cel de-al doilea tur de scrutin, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Principalul contra-candidat al lui Castillo a fost candidata dreptei populiste, Kinko Fujimori, fiica fostului președinte al țării, Alberto Fujimori.

„’Îl declar preşedinte al Republicii pe José Pedro Castillo Terrones”, a afirmat preşedintele Juriului naţional al alegerilor (JNE), Jorge Luis Salas, în timpul unei ceremonii online.

Astfel, autoritatea electorală care se ocupă cu examinarea contestațiilor a confirmat rezultatul alegerilor, transmis cu câteva săptămâni în urma de către Organismul național pentru procesul electoral (ONPE).

În urma numărării tuturor buletinelor de vor, ONPE l-a proclamat câștigător al alegerilor pe Pedro Castillo (51 de ani), obținând 50,12% din voturile peruanilor (44.263 de voturi), spre deosebire de Keiko Fujimori (46 de ani) care a câștigat 49,87% din voturile exprimate.

Sursa foto: Twitter/ @PedroCastilloTe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Fostului dictator* Fujimori.

  2. Acum e timpul ca toata Tara sa serveasca bautura Legala numita Ayawaska.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.