G4Media.ro

Candidatul PNL, Ion Chisăliţă, a câştigat alegerile la Moldova Nouă, în judeţul…

Candidatul PNL, Ion Chisăliţă, a câştigat alegerile la Moldova Nouă, în judeţul Caraş-Severin, la o prezență la vot de doar 36%

Candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin, Ion Chisăliţă, a câştigat alegerile locale parţiale de duminică, potrivit numărătorii paralele făcută de partidele politice.

Potrivit numărătorii paralele a partidelor politice, Ion Chisăliţă a obţinut 2.710 de voturi, în timp ce contracandidatul său, omul de faceri Eugen Băleanu, reprezentând Partidul Verde, a obţinut 1.183 de voturi.

Conform datelor disponibile pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot a fost de 36,37 %.

Ion Chisăliţă este silvicultor de meserie, iar în perioada 2008 – 2012 el a mai deţinut funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă.

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD- PRO România, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne în 27 septembrie 2020, a fost declarată nulă pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO România, deşi Tribunalul Caraş-Severin a respins-o pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide, aşa cum prevede legea.

PNL Caraş-Severin a depus o sesizare la BEC în care a reclamat că Adrian Constantin Torma a candidat pentru funcţia de primar în mod ilegal, iar BEC a decis anularea scrutinului.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.