G4Media.ro

Candidatul de extremă dreaptă la prezidenţiale Eric Zemmour, condamnat pentru incitare la…

Foto: Eric Zemmour / Facebook

Candidatul de extremă dreaptă la prezidenţiale Eric Zemmour, condamnat pentru incitare la ură/ A spus despre migranții minori izolați: Nu au ce face aici, sunt hoţi, sunt asasini, sunt violatori, asta este tot ce sunt

Candidatul de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa Eric Zemmour a fost condamnat luni, la Paris, la 10.000 de euro amendă pentru incitare la ură prin afirmaţiile sale despre migranţii minori izolaţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Absent la anunţarea verdictului ca şi la procesul din noiembrie, acest obişnuit al procedurilor judiciare este judecat de tribunalul corecţional pentru că i-a numit pe migranţii minori izolaţi „hoţi”, „asasini” şi „violatori”, la televiziune.

Eric Zemmour a denunţat o „condamnare ideologică şi prostească” şi avocatul său, Olivier Pardo, a anunţat că clientul său va face apel la decizia tribunalului.

Deja vizat de numeroase proceduri pentru injurii rasiste, incitare la ură sau contestarea unor crime împotriva umanităţii, Eric Zemmour a fost condamnat de această dată pentru afirmaţiile de pe 29 septembrie 2029, în cadrul unei dezbateri din emisiunea „Face a l’info”, de pe canalul CNews, după un atentat în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo.

Zemour a spus atunci despre migranţii minori izolaţi: „Nu au ce face aici, sunt hoţi, sunt asasini, sunt violatori, asta este tot ce sunt; trebuie să-i expulzăm şi nici măcar nu trebuiau să fi venit”.

Circa treizeci de asociaţii s-au constituit în părţi civile, între care „SOS Rasismul”, Liga drepturilor omului şi Licra, precum şi circa 20 de consilii departamentale, minorii neînsoţiţi fiind preluaţi de instituţii gestionate de departamente.

Ieşirile controversate ale lui Eric Zemmour, în vârstă de 63 de ani, constrâns la jumătatea lui septembrie să demisioneze de la CNews din cauza ambiţiilor sale prezidenţiale, i-au adus în circa zece ani 15 acţiuni în justiţie.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Naționalismul orb promovat de acest cetățean a apus, și chiar dacă mai sunt adempți ( într-un număr mic) sper ca republica Franceză să-și aleagă ceva de nasul ei!

 2. Asa ar trebui arestati , condamnati si extremistii de la aur .

 3. Adică? Pentru că a spus un adevăr? Ciudate vremuri.

 4. Hai să vedem și statisticile. Ca s-ar putea ca omul, care nu este extremist, să aibă dreptate. In rest condamnarea este pe calapodul ideologiei de extremă stânga, corecte politic. Cine nu crede să frecventeze cateva cartiere din nordul Parisului.

 5. Migrantii sunt votantii SOCIALISTILOR, de aia sunt adusi

 6. Condamnat pentru afirmații făcute în viitor, pe, citez, „29 septembrie 2029, în cadrul unei dezbateri din emisiunea „Face a l’info”…”
  Jurnalism de calitate.

 7. În ziua de azi ești condamnat în comunista UE dacă spui adevărul

 8. Poate ca merita 10.000 Euro daca prin asta a castigat 100.000 noi voturi.

 9. Au venit toti AURistii sa ii ia partea,tovarasilor (ca probabil va place sa auziti asta) or fi cativa care fac asta dar din 100.000 de oameni nu sunt toti hoti si violatori nu poti sa ii pui pe toti in aceasi oala din cauza a 100 de persoane 🙂 Nici nu are rost sa va zic mai mult , daca o sa se ajunga vreodata sa intre rusia peste noi sa vedem cum o sa va simtiti voi cand o sa stati la granitele altora tari si o sa va rugati de ei sa intrati , da o sa zica extrema dreapta a tari in care vreti sa intrati ca sunteti hoti si violatori 🙂