G4Media.ro

Candidatul conservator pentru funcția de cancelar al Germaniei, Armin Laschet, se pronunță…

Candidatul conservator pentru funcția de cancelar al Germaniei, Armin Laschet, se pronunță în favoarea deportării persoanelor periculoase, după dejucarea atacului de la Hagen

Candidatul conservator la funcția de cancelar al Germaniei, Armin Laschet, considerat succesorul Angelei Merkel, s-a pronunţat din nou în favoarea deportării aşa-numitelor persoane periculoase, în urma dejucării atacului asupra unei sinagogi din orașul Hagen, din vestul Germaniei, relatează sâmbătă dpa, citată de Agerpres.

În plus, candidatul la şefia guvernului federal îşi doreşte „interdicţii asupra organizaţiilor şi asociaţiilor anticonstituţionale, asupra simbolurilor urii şi terorii, interdicţii de intrare şi de şedere, expulzări şi deportări, cât de mult va fi posibil”, a declarat Laschet pentru ediţia de sâmbătă a ziarului Bild.

Rivala sa din partidul Verzilor, Annalena Baerbock, a declarat pentru ziar că nu există „justificare, toleranţă sau scuză pentru antisemitism, indiferent că provine de la dreapta, din centrul societăţii sau este motivat de islamism”. Principalele ameninţări vor trebui monitorizate în permanenţă, a spus ea.

În cazul ameninţării de la Hagen, un sirian de 16 ani a fost reţinut după o decizie a unui judecător de vineri seară. El este suspectat de pregătirea unei acţiuni de violenţă, potrivit parchetului din Dusseldorf.

Tânărul, care a fost arestat joi, se spune că a infirmat planurile pentru un atac în timpul interogatoriului. Avocatul său, care se aştepta să fie eliberat, a anunţat că va cere o revizuire a deciziei de plasare în detenţie şi o inspecţie a dosarelor.

Potrivit unei informaţii din cercurile de securitate, motivul decisiv pentru arestarea adolescentului de 16 ani a fost o discuţie cu un suspect de terorism din cadrul Stat Islamic prin serviciul de mesagerie Telegram. Pontul privind plănuirea atacului ar fi venit de la un serviciu de informaţii străin, notează dpa.

Sursa foto: Facebook/ Armin Laschet

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Va fi greu aa scapam de salbaticii astia care au terorizat Europa sunt foarte multi.
  Europa nu mai este sigura. Iar politicienii care o conduc sunt slabi.

 2. Avocatul arabului nu e german?!!! Sau isi primeste salariul din tarile arabe?

  • O să fie mult de curățat după mizeria pe care a adus-o Merkel în toată Europa, nu doar Germania, dar odată și-odată tot trebuie făcut.

 3. Deportarea în masă a scursurlor – singura soluție. După ce au chemat muncitori din romanica în mijloc de pandemie, e clar că nu i-au adus acolo la muncă, ci la prăsilă.

 4. baba a creat problema migrantilor iar acum papusa ei castiga alegerile venind cu o solutie.
  Mi se pare corect.

 5. Unde este Adolf sa vada ce au facut cu rasa purä de arieni.

 6. E o vrajeala o mare vrajeala . Cati au din astia legal dovediti? 12 poate 24? Totul petru functia de nou cancelor care se pare ca orice vor fave o va castiga social-domcratul. Distractie mare de tot dupa la noi. Cei ce sunt acum la putere nu vor mai avea sprijin iar social-domcratii nostrii la fel deoarece ai facut pact cu bau-bau dezicandu-se de ei insisi fii d nisye ratati fricosi nulitati politice. Egal. Prbl e ca neavand sprijin vom intra in intuneric.