G4Media.ro

Candidatul AUR la Primăria Constanța și-a lansat o carte la Biblioteca Județeană,…

sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

Candidatul AUR la Primăria Constanța și-a lansat o carte la Biblioteca Județeană, după ce Universitatea Maritimă l-a refuzat pe motiv de ”prozelitism politic” / Clip electoral, proiectat la eveniment

Ovidiu Cupșa, candidatul partidului extremist AUR la Primăria Constanța, și-a lansat cartea autobiografică “Am condus și eu Europa” la Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman” din Constanța, în 20 aprilie. La eveniment a rulat un clip electoral și a participat, pe lângă susținători din campania electorală, și candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța, instituție în subordinea căruia se află Biblioteca, transmite Info Sud-Est.

Universitatea Maritimă a refuzat evenimentul, invocând “prozelitismul politic”, conform unui răspuns transmis pentru Info Sud-Est, și a luat decizia ca lansarea să fie găzduită de instituție după alegerile locale din 9 iunie. Răspunsul integral al UMC, aici.

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța, în subordinea căruia se află Biblioteca Județeană, au transmis la solicitarea ISE că “managerul instituției este singura persoană care deține aceste informații și poate oferi clarificări în acest sens: “Conducerea Bibliotecii Județene “I. N. Roman” are autoritate deplină în a decide asupra evenimentelor pe care le găzduiește. Este evident că instituția a aprobat desfășurarea evenimentului în scopul promovării culturii și literaturii, având în vedere că este vorba despre o lansare de carte, și nu pentru a promova candidatura nimănui. Deși am fost informați cu privire la acest eveniment, nu dispunem de detalii referitoare la categoria și numărul participanților, și cu atât mai puțin despre existența sau difuzarea de clipuri electorale”.

Directorul Bibliotecii Județene, Angelo Mitchievici, nu a răspuns solicitărilor reporterilor ISE.

Evenimentul susținut la Biblioteca Județeană Constanța a fost programat inițial, conform spuselor candidatului la primărie Ovidiu Cupșa, la Universitatea Maritimă din Constanța, acolo unde acesta susține că a fost ”membru fondator”. Cu puțin timp înainte de lansare, Cupșa a scris pe Facebook că ”din motive obiective” locația a fost schimbată pe ultima sută de metri, iar evenimentul s-a mutat la Biblioteca Județeană, situată lângă universitate.

Articolul complet pe Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează