G4Media.ro

Candidații pentru funcția de procuror european din partea României susțin interviul în…

Candidații pentru funcția de procuror european din partea României susțin interviul în fața ministrului Justiției / Anchetatorul Elenei Udrea, primul intervievat / Horațiu Radu și Nicoleta Nolden s-au retras

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a început intervievarea candidaților pentru funcția de procuror european din partea României. Comisia de la minister va selecta 3 candidați și îi va propune Consiliului UE, urmând ca la Bruxelles să fie selectat doar unul dintre ei.

Pe lista candidaților sunt 8 candidați, printre care Marius Bulancea, șeful Secției a 2-a a DNA și anchetatorul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT sau Claudiu Dumitrescu, șeful Serviciului de combatere a fraudelor cu fonduri europene din cadrul DNA și anchetatorul din dosarele Remeș și Valiza.

Doi dintre candidați s-au retras, a anunțat ministrul Ana Birchall la începerea interviurilor. E vorba de Horațiu Radu, adjunctul procurorului general, și judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de apel București.

“Am făcut solicitare de retragere din procedura de selecție întrucât, între momentul înscrierii și cel al susținerii interviului, am fost delegat de CSM în funcția de adjunct al procurorului general. Pentru moment prefer munca de echipă de la nivelul Parchetului General, iar noile activități și prioritațile pe care le avem necesită o concentrare adecvată”, a declarat Horațiu Radu pentru G4media. El a fost până anul trecut agent al Guvernului la CJUE, dar a fost concediat de regimul Dragnea.

Judecătoarea Nolden a luat recent o decizie bizară. A obligat Secția pentru judecători a CSM să îi prelungească activitatea în profesie procuroarei Puiu Zarafina de la Secția Specială după împlinirea vârstei de 65 de ani, pe 14 iulie. Procuroarea Puiu Zarafina îl cercetează pentru presupuse abuzuri pe șeful DNA Constanța, anchetatorul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Ea ar avea în lucru și un așa zis dosar al procurorului Cristian Ban, membru CSM.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.