G4Media.ro

Când se vor deschide stadioanele în România? Ministrul Stroe anunță că lucrează…

Când se vor deschide stadioanele în România? Ministrul Stroe anunță că lucrează la acest scenariu, dar că decizia va fi luată după Supercupa Europei de la Budapesta la care va fi permis accesul spectatorilor

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, susţine că autorităţile lucrează la scenariul revenirii suporterilor pe stadioane, dar că decizia va fi luată după Supercupa Europei la fotbal de la Budapesta din 24 septembrie, la care va fi permis accesul spectatorilor, transmite News.ro

Întrebat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ca suporterilor să li se permită accesul pe stadioane, ministrul Ionuţ Stroe a spus că se lucrează la acest scenariu, dar că nu există o dată certă privind revenirea fanilor în tribune.

„Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul cum se pot organiza aceste competiţii şi mai ales de momentul de sosire şi de plecare de la stadion. Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru că vorbim de mii de oameni adunaţi în acelaşi timp pe un stadion. Modalitatea de aşezare a suporterilor în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online, exact cum se rezervă biletele la cinematograf”, a afirmat ministrul Ionuţ Stroe.

El a mai spus că trebuie asumate responsabilităţi clare, care să fie împărţite între autorităţi, clubul organizator şi suporteri.

„În primul rând noi, care facem acest scenariu trebuie să oferim cadrul legal. Este şi responsabilitatea organizatorului, pentru că degeaba facem aceste norme dacă la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respectă. Clubul organizator trebuie să se asigure că are suficienţi stewarzi, că poate să facă accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore. Nu în ultimul rând există responsabilitatea şi conştientizarea spectatorilor. Nimeni nu îşi doreşte să stăm acolo cu instituţii, cu stewarzi, cu jandarmi. Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi cu suporterii, vor trebui să asume şi ei că respectă aceste lucruri. Nu e vorba de a restricţiona sau a permite, este vorba de a organiza aceste evenimente fără a avea infectări”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe.

El a cerut suporterilor „puţină” răbdare, precizând că pe 24 septembrie va avea loc la Budapesta Supercupa Europei la fotbal, cu o treime din locurile arenei ocupate de suporteri şi că acest meci va fi un experiment în perspectiva readucerii fanilor pe stadioane.

„UEFA lansează un proiect pilot, organizând la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la sută spectatori. Să vedem cum funcţionează şi dacă cifrele pandemiei vor fi pe pantă descendentă, cu siguranţă şi noi vom putea avansa acest scenariu”, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai daca ai voie nunti cu 70 de oameni, de ce nu ai voie sa pui in fiecare sector 70 de oameni? Si sa intre doar in stadioanele noi cu multe intrari + defalcat pe ore. La si un sfert intra sectorul 13 iar la jumate sectorul 7

  2. Atâta se zdrobește și ăsta cu munca, lucrând la scenarii cică, dar el de fapt doar așteaptă să vadă când dă drumul la competiții Germania, la spectatori Ungaria și la schi fond Coreea de Nord!

  3. Eu unul speram sa nu se mai deschida. Oricum mult s-a redus iq-ul populatiei, macar faceam o pauza „permanenta” din punctul asta de vedere…. nu am avut norocul asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.