G4Media.ro

Cancelarul Olaf Scholz arată cu degetul spre Rusia în disputa privind energia:…

Michael Kappeler / POOL / AFP

Cancelarul Olaf Scholz arată cu degetul spre Rusia în disputa privind energia: „Turbina funcționează. Neîndeplinirea contractelor de furnizare a gazului nu are niciun fel de motive tehnice”

Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat miercuri Moscova pentru întârzierile în returnarea turbinei de gaz pentru gazoductul Nord Stream 1, care fusese reparată în Canada, dar care de atunci a rămas blocată în Germania, în cadrul unei dispute tot mai dure în domeniul energiei, relatează Reuters.

„Turbina funcționează”, a declarat Scholz în timpul unei vizite la fabrica Siemens Energy din Muelheim an der Ruhr.

„Ea (turbina) poate fi transportată și utilizată în orice moment”, a spus el. „Neîndeplinirea contractelor de furnizare a gazului nu are niciun fel de motive tehnice”, a adăugat cancelarul.

Guvernele europene au acuzat Rusia că blochează livrările de gaze sub pretexte false, ca răzbunare pentru sancțiunile occidentale după invazia din Ucraina.

Moscova neagă acest lucru și a invocat probleme cu turbina ca motiv pentru fluxurile mai mici de gaze prin Nord Stream 1.

Un manager de rang înalt de la gigantul rus al gazelor Gazprom a declarat că livrarea turbinei în Germania din Canada, după ce lucrările de întreținere au fost finalizate, nu a fost în conformitate cu contractul.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Milogeala penibila.
    Germania poate sa dea Gazprom in judecata la un tribunal comercial international.

  2. Logistica invaziei naziste in Polonia a fost făcuta in parte si cu camioane Ford.

  3. Scholz arată ca The Brain, din Pinky and the Brain.

  4. Pe ce lume trăiește ăsta? dacă te duce capul nu mai trebuia să verifici,ci să anticipezi, că de-aia ești plătit că politician, să gândești pentru țară!!!nu ca doctor,nu ca acționar,nu ca ceo,nu ca privat,nu ca universitar,!! De asta nu merge nimic in tara!și+au făcut numai privilegii!! O singură meserie și buna!nu 7salarii pentru nimic!!!sau numai pentru jaf!!!