G4Media.ro

Cancelarul Austriei cere o graniță UE la fel de sigură ca zidul…

Sursa foto: Joe Klamar / AFP

Cancelarul Austriei cere o graniță UE la fel de sigură ca zidul lui Trump: ”Foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat constant” (Bild)/ Nehammer s-a opus aderării României și Bulgariei la Schengen sub pretextul valurilor de migranți

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cere ca granița UE să fie la fel de sigură ca zidul lui Donald Trump, notează publicația germană Bild.

 • „Foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat constant. Din ce în ce mai mulți refugiați vin în Europa, multe comunități nu mai au locuri libere!”, a spus acesta.

Cancelarul Austriei Karl Nehammer (50 de ani) trage acum un semnal de alarmă. El solicită construcția unui gard de frontieră la granița de est a UE. Gardul ar trebui să fie la fel de sigur ca cel de la granița dintre SUA și Mexic – construită de președintele american de atunci Donald Trump (76).

Nehammer către BILD: „Șeful poliției noastre federale este în prezent chiar acolo: se uită la granița SUA cu Mexic pentru a vedea ce măsuri intră în vigoare. Scopul nostru este să împărtășim apoi aceste cunoștințe cu alte țări ale UE, cum ar fi Bulgaria, pentru a îmbunătăți protecția la granițele UE.”

Protecția solidă a frontierei externe a UE este „o obligație necesară pentru spațiul Schengen liber și combaterea terorismului în UE”, a spus Nehammer.

Cancelarul spune, de asemenea, în mod specific cum crede că ar trebui să arate un gard eficient de frontieră la granița de est a Europei. „Avem nevoie de bariere eficiente: trebuie să fie foarte înalte, trebuie să pătrundă foarte adânc în pământ și trebuie să fie monitorizate constant – din punct de vedere tehnic și din punct de vedere al personalului. Numai cu această triadă putem opri migrația ilegală”, a declarat Nehammer pentru BILD.

Cancelarul a cerut de câteva săptămâni o mai bună protecție a frontierelor externe ale UE. La cel mai recent summit al UE de la începutul lunii februarie, s-a convenit, printre altele, să se îmbunătățească gardul de la granița Bulgariei și să se utilizeze mai multe drone pentru supraveghere. Bulgaria urmează să devină acum „un nou model în limitarea migrației ilegale”.

 • ”Situația este cu siguranță dramatică. Și există încă un număr incredibil de migranți care așteaptă pe rute. Numai în Iran sunt trei milioane de afgani care vor să meargă în Europa. La aceasta se adaugă situația din zona cutremurului din Turcia și nordul Siriei, unde trăiesc peste un milion de refugiați din Siria și acum au pierdut din nou toată agoniseala”, a mai spus Nehammer.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Vreti sa va si pazim in afara zidului sau o sa stati ascunsi acolo sa vu va vada nimeni?
  Mai frate asta e de 3 clase.

 2. Ich hab auf dem Friedhof einen Grabstein entdeckt. „Foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat constant.” Gott mit uns !

 3. Eu sunt de acord.
  Dar construit în jurul austriei, etanș și umplut cu apă!

 4. NE…ANDERTHAL…

 5. Da’ un AU-EXIT nu cere nenea asta? Ar avea sprijinul total al Romaniei si Bulgariei in acest demers.

 6. „Situația este cu siguranță dramatică. Și există încă un număr incredibil de migranți care așteaptă pe rute.”

  OK!
  În acest caz, de ce Austria a susținut aderarea la Schengen a Croației, care se află pe una dintre rutele importante de migrație?!

 7. Si pe zid va fi scris gradinita?

 8. Austria…. aceeași țară care da lumii numai fanatici. Aceeași cultură de împărați ai Europei. O mare regie la butoane doar pentru interesul lor. Aceeași cultură istorică de a primi doar rodul muncii altora. Got mit uns!