G4Media.ro

Canada strânge bani pentru Ucraina prin vânzarea de obligațiuni și va impune…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Canada strânge bani pentru Ucraina prin vânzarea de obligațiuni și va impune sancțiuni pentru 35 de persoane din Rusia, inclusiv pentru directorii Gazprom – Trudeau

Canada va vinde o obligațiune guvernamentală pe cinci ani pentru a strânge bani pentru Ucraina și va impune noi sancțiuni pentru 35 de persoane din Rusia, inclusiv pentru directorii Gazprom, a declarat premierul Justin Trudeau, potrivit Reuters.

„Canadienii vor putea acum să meargă la marile bănci pentru a cumpăra obligațiunile de suveranitate care vor ajunge la maturitate după cinci ani cu dobândă”, a declarat Trudeau la o reuniune anuală a Congresului canadienilor ucraineni din Winnipeg.

„Aceste fonduri vor merge pentru a sprijini guvernul Ucrainei, astfel încât să poată continua să sprijine poporul ucrainean”, a spus el.

Canada are una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume în afara țărilor care se învecinează cu Ucraina, iar comunitatea a făcut presiuni asupra guvernului de la Ottawa pentru a impune sancțiuni tot mai stricte împotriva Rusiei de când aceasta a invadat Ucraina în februarie, potrivit Reuters. Trudeau nu a precizat când vor fi puse în vânzare obligațiunile.

Încasările vor „ajuta guvernul [ucrainean] să continue operațiunile, inclusiv să ofere servicii esențiale ucrainenilor, cum ar fi pensiile, și să cumpere combustibil înainte de iarnă”, se arată într-un comunicat.

Echivalentul veniturilor obținute va fi direcționat „direct către Ucraina” printr-un cont administrat de Fondul Monetar Internațional, se mai arată în comunicat.

Trudeau a anunțat, de asemenea, noi sancțiuni împotriva a 35 de înalți funcționari ai entităților din sectorul energetic, inclusiv Gazprom „și filialele sale”, potrivit unui comunicat, plus alte șase „entități din sectorul energetic”.

„Vom continua să strângem șuruburile împotriva tuturor celor care sunt complici la această invazie ilegală”, a declarat Trudeau.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce e Canada?

    Acolo ii trimite Ramzan pe cecenii gayiyiyiy.