G4Media.ro

Canada renunță să mai distribuie un lot de 300.000 de vaccinuri Johnson&Johnson,…

Canada renunță să mai distribuie un lot de 300.000 de vaccinuri Johnson&Johnson, din cauza „îngrijorărilor” legate de fabricarea sa

Canada a anunţat vineri că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson&Johnson primit la începutul acestui an, din cauza „îngrijorărilor” legate de fabricarea sa într-un laborator american, notează AFP.

Acest vaccin Janssen a fost omologat de Ottawa în martie şi primele 300.000 de doze au fost primite în luna următoare, dar Ministerul Sănătăţii a suspendat imediat distribuirea lor din cauza suspiciunilor cu privire la calitatea produsului.

„Din cauza îngrijorărilor ridicate cu privire la o substanţă medicamentoasă dezvoltată la Emerging BioSolutions din Baltimore, statul Maryland, Santé Canada nu va distribui stocurile primite pentru a proteja sănătatea şi siguranţa canadienilor şi a canadienelor”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Această substanţă a fost „contaminată cu componente ale altui vaccin” în momentul fabricării, iar în urma examinării fiolelor, Santé Canada „nu a putut concluziona” că ele respectă normele canadiene.

O delegaţie va „inspecta” uzina din Maryland în această vară, iar Canada nu va accepta nicio nouă livrare de vaccin din această unitate până atunci, a precizat Santé Canada.

Cu câteva ore mai devreme, autorităţile sanitare americane anunţaseră că „mai multe loturi” de vaccinuri Johnson & Johnson fabricate la acea uzină din Baltimore ar urma să fie aruncate, aproximativ 60 de milioane de doze, potrivit jurnalului New York Times.

Canada, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a comandat sau a rezervat în total peste 400 de milioane de doze de diferite vaccinuri. Până în prezent, au fost omologate patru vaccinuri în Canada: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, dar numai primele trei sunt utilizate.

Mult timp în urma marilor ţări occidentale, campania de vaccinare din Canada s-a accelerat în ultimele luni. Până vineri, aproximativ 64% dintre canadieni primiseră cel puţin o doză, una dintre cele mai bune cifre din lume.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: www.jnj.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Să nu le arunce, să le dea României, la noi alături de o porție de mici „cu de toate” se injectează orice, doar să iasă statistica.

  2. Adevarata ingrijorare e ca rezolva problema dintr-o doza, ceea ce-i prost pentru afaceri.

    • Se pare ca in Canada federalii au comparat prea multe doze, si acum doneaza surplusul. Evident, J&J si AZ care aici nu sunt bine vazute.

    • Nu omule, fabrica aia era un dezastru. Lucratorii nu respectau nicio regula, era ca la balamuc, saci cu gunoaie lasati pe unde ii apuca, lucratorii se plimbau intre sectii fara sa se decontamineze, etc, etc. Si produceau J&J si AstraZeneca. Cand au vazut dezastrul, J&J a preluat complet controlul fabricii, si s-a oprit complet productia de AstraZeneca. Acum produce doar vaccin J&J, sub controlul lor, avand in vedere ca proprietarii fabricii erau incompetenti. Acea fabrica n-ar fi trebuit sa primeasca niciodata aprobare sa produca vaccinuri, dar erau prieteni cu Trump, asa ca au primit-o.

  3. Da, Johnson strica piata, o singura doza si gata = gaura-n bugetul alorlalti.