G4Media.ro

Canada impune noi sancțiuni liderilor din Belarus pentru susținerea invaziei în Ucraina

Sursa foto: Unsplash / Tom Carnegie

Canada impune noi sancțiuni liderilor din Belarus pentru susținerea invaziei în Ucraina

Canada impune noi sancțiuni liderilor din Belarus ca răspuns la implicarea țării în invazia rusă din Ucraina, potrivit ministrului canadian de Externe, Mélanie Joly, citată de CNN.

Aceste noi măsuri impun restricții asupra a 22 de înalți oficiali din cadrul Departamentului de Apărare din Belarus care au susținut atacul asupra Ucrainei, permițând Belarusului să servească drept „rampă de lansare” pentru invazia rusă, se arată într-un comunicat al Global Affairs Canada.

„Lumea este îngrozită să asiste la violențele fără sens care au loc în Ucraina. La fel cum Canada impune sancțiuni severe regimului rus, conducerea din Belarus trebuie să fie, de asemenea, trasă la răspundere pentru că a permis și a sprijinit atacurile neprovocate ale lui Vladimir Putin”, a declarat Joy. „Canada îl imploră pe (președintele belarus) Alexander Lukașenko să stopeze sprijinul acordat pentru invazia rusă. Nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare. Lumea ne privește”.

Potrivit comunicatului, Canada a sancționat peste 500 de persoane și entități din Rusia, Ucraina și Belarus de la invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Trupele rusești au fost staționate în Belarus – care se învecinează cu Ucraina la nord – înainte de atacul asupra Ucrainei, cele două țări susținând că este vorba de exerciții. Folosirea frontierei Belarusului a fost avantajoasă din punct de vedere strategic pentru Rusia, deoarece granița sa cu Ucraina este mult mai aproape de Kiev decât cea a Rusiei, oferind o cale mai scurtă pentru ca trupele rusești să ajungă în capitala ucraineană.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter