G4Media.ro

Campionatul Mondial de fotbal: Australia s-a calificat în optimi, după 1-0 cu…

Sursa foto: Twitter/FIFAWorldCup

Campionatul Mondial de fotbal: Australia s-a calificat în optimi, după 1-0 cu Danemarca / Este a doua calificare a Australiei în optimile Cupei Mondiale după cea din 2006

Selecţionata Australiei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa D.

Echipa de la antipozi s-a impus la limită, prin golul lui Mathew Leckie (60), obţinând a doua sa calificare în optimile Cupei Mondiale după cea din 2006.

Danemarca este una dintre dezamăgirile acestei ediţii, vicecampioana europeană de anul trecut nereuşind să obţină nicio victorie în grupă.

Danezii au controlat jocul în majoritatea timpului, însă au făcut-o fără ocazii clare de gol, având mai puţine şuturi pe poartă decât australienii (3-4), în ciuda unei posesii net superioare.

Cele două echipe s-au întâlnit în grupe şi la ediţia trecută, în Rusia (2018), atunci scorul fiind egal, 1-1. Danemarca a terminat pe locul al doilea şi s-a calificat în optimi, iar Australia s-a clasat pe ultimul loc.

În optimile de finală, Australia va juca pe 3 decembrie (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 21:00) împotriva echipei clasate pe primul loc în Grupa C, din care fac parte Argentina, Polonia, Arabia Saudită şi Mexic.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...