G4Media.ro

”Călugărul-amant” care l-a denunțat pe deputatul ex-PSD Alexandru Bălășoiu acuză mai mulți…

”Călugărul-amant” care l-a denunțat pe deputatul ex-PSD Alexandru Bălășoiu acuză mai mulți înalți ierarhi, fără probe, că ar fi întreținut relații sexuale cu bărbați / Reacții vehemente de respingere / Călugărul, acuzat de șantaj asupra unui ierarh

Fostul călugăr Cristi Călin, denunțătorul deputatului ex-PSD Alexandru Bălășoiu, numit de Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat ”călugărul-amant”, acuză într-o postare pe Facebook mai mulți ierarhi din Biserica Ortodoxă că ar fi întreținut relații sexuale cu bărbați.

El nu prezintă nici o dovadă, dar susține că are imagini cu aceștia. În postarea sa, el se referă la Teodosie – Arhiepiscopul Tomisului, Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, Calinic – Arhiepiscopul Argeșului și Visarion – episcopul de Tulcea.

Contactat de G4Media, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a respins acuzațiile legate de IPS Teodosie: ”Dacă cineva îl acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii. Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie. Dacă nu le poate proba, e calomnie și rămâne necredibil”.

Episcopia Tulcii a respins și ea într-un comunicat acuzele fostului călugăr: ”Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot”.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a respins și ea acuzațiile, arătând că ”numitul Cristi Călin, domiciliat în Comuna Horcești, sat Bazga, județul Bacău, persoană care nu a fost și nu este cleric, ori angajat al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. După cum singur declară, Cristi Călin face parte din Asociația Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România, susnumitul desfășoară activități personale în vederea construirii unui schit, în Comuna Stoenești, Județul Argeș, fără ca Eparhia Argeșului și Muscelului să aibă vreo implicare în acest demers. Există serioase motive de îndoială asupra veridicității acuzelor nefondate lansate în spațiul mass-media de Cristi Călin, care prezintă un comportament public caracterizat de fapte incompatibile cu morala creștin ortodoxă: port ilegal de uniformă bisericească, calomnie, comerț neautorizat cu obiecte bisericești, scandal sexual și colectarea de fonduri financiare neautorizate, deși prin adresa nr. 283/25.09.2019, a asociației din care face parte, se arată că: numitul Cristi Călin nu este împuternicit din partea noastră pentru a colecta fonduri în numele și pentru Biserica de Stil Vechi din România. Cazul Cristi Călin, din păcate este specific modelului de mentalitate umană, dornică de reclamă ieftină, tributar dorinței anticlericale lipsite de ideologie și un exemplu de manipulare josnică. Este de la sine înțeles că orice acuzație trebuie însoțită de probe, iar în măsura adeveririi indubitabile a gravelor acuzații, Biserica va sancționa pe linie bisericească faptele imputate și dovedite”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter