G4Media.ro

Călin Popescu-Tăriceanu, în Polonia: Noi subestimăm riscurile generate de acțiunile Rusiei. Vedem…

Călin Popescu-Tăriceanu, în Polonia: Noi subestimăm riscurile generate de acțiunile Rusiei. Vedem efectele acestora în Ucraina

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, aflat la Forumul Economic Internaţional de la Krynica (Polonia), a atras atenţia asupra faptului că ţările europene se concentrează, în principal, pe rezolvarea propriilor probleme, ignorând amenințările generate de acțiunile Federației Ruse și ale Statelor Unite – transmite corespondentul ziarului ucrainean Evropeiska Pravda prezent la evenimentul din Polonia, citat de Rador.

„În primul rând, noi subestimăm riscurile generate de acțiunile Rusiei. Vedem efectele acestora în Ucraina. Mai sunt proiectele rusești, cum ar fi Nord Stream, care amenință întreaga Europă. Dar mulţi nu doresc să observe acest lucru” – a afirmat Tăriceanu, citat de Evropeiska Pravda.

Potrivit președintelui Senatului României, singura reacție posibilă a UE la aceste riscuri ar putea fi o poziţie unanimă faţă de problemele respective. De asemenea, în opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, UE ar trebui să fie mai hotărâtă în ceea ce priveşte conflictul dintre SUA și Iran.

„Sigur că nu putem pune în pericol cooperarea strategică dintre Europa și Statele Unite, care continuă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, însă trebuie recunoscut un lucru: retragerea SUA din acordul cu Iranul creează riscuri pentru Europa. Iar noi trebuie să purtăm în acest sens un dialog cu Statele Unite ale Americii, având o poziție unanimă” – a adăugat preşedintele Senatului României, prezent la cea de-a 28-a ediţie a Forumul Economic Internaţional de la Krynica (Polonia)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. cum a imbracat el frumos amenintarile Rusiei pentru a sustine in cele din urma agenda Trump – nord stream, apoi Europa care trebuie sa fie alaturi de SUA chiar si cand se retrage din acordul privind Iranul.

 2. Mosule tu esti omul lor asa incat despre ce vorbim aici….lasa abureala ca deja am obosit de prostiile tale!

 3. o basina obosita! cine dracu-l asculta pe abuzatul asta?

 4. CEL MAI BUN PESEDIST. JUSTITIA LA BILETELUL ROZ, ASTA E OPERA ASTUIA!

 5. Incepe sa se trezeasca somnorosul?!

 6. asta-i pipirau fost coleg de partid cu cacarau?… un expirat!

 7. stie el direct de la sursa…gura pacatosului adevar graieste

 8. Iecstraordinar, ca să-l plagiez pe gargamel.
  Pe trădiceanu îl trece cufureala la gândul că rușii și-au făcut de cap în Ucraina.
  Te pomenești că-l trec fiorii că nu-și mai încasează solda de la NKVD, KGB, FSB, GRU sau mai știu eu ce instituție ”academică” rusească, dacă nu bagă fitile și strâmbe, să-i crească cota de ”popularitate” lui Putin.