G4Media.ro

Călătorii aşteaptă 150 de minute la ieşirea din ţară la Nădlac. Camioanele…

Călătorii aşteaptă 150 de minute la ieşirea din ţară la Nădlac. Camioanele stau până la 6 ore / Cozi la toate punctele de trecere a frontierei spre Ungaria

Persoanele care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, care călătoresc cu autoturisme, microbuze sau autocare, aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru ieşirea din ţară şi 60 de minute pentru a intra în România, în principal din cauza implementării unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară, fapt care afectează încă de marţi şi traficul greu, relatează Agerpres.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la PTF Nădlac II sunt deschise trei artere de ieşire şi trei de intrare în ţară pentru traficul uşor, dar se întregistrează un „număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră” şi „lipsă de personal din partea autorităţilor de frontieră maghiare”.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au adăugat, pentru Agerpres, că traficul uşor este afectat, la fel ca traficul greu, şi de implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară.

Marţi, autorităţile române de frontieră informaseră că se înregistrează timpi mari de aşteptare pe arterele de tranzitare dedicate traficului greu. La Nădlac II, timpul de aşteptare pentru ieşire din ţară ajungea la şase ore.

Miercuri există în continuare coloane de autocamioane pe autostrada pan-europeană, înainte de ieşirea din ţară prin Nădlac II. Conform datelor de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, aici se aşteaptă minimum 360 de minute pentru formalităţile de trecere a graniţei în Ungaria, iar la Nădlac I se aşteaptă 70 de minute.

La Vărşand, şoferii de autocamioane aşteaptă cinci ore pentru a ieşi din România.

În judeţul Bihor, timpii de aşteptare pentru camioane sunt de 70 de minute la Borş I şi 70 de minute la Borş II, în timp ce la PTF Petea, în Satu Mare, se aşteaptă 150 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară pentru camioane.

Tot în cazul traficului greu, dar pe sensul de intrare în ţară, sunt probleme doar la Nădlac II, unde se aşteaptă 210 minute.

Poliţia de Frontieră Arad le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online pentru a vedea care puncte nu sunt aglomerate, astfel încât să evite timpii mari de aşteptare pentru tranzitarea graniţei.

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ca tot s-a plans Kellemes Hunor ca Romania nu e in Schengen. Hol a faszban voltál az elmúlt 10 évben?

  2. Sant minciuni ce zice politia de frontiera, eu stau cu camionul la vama veche de la Nădlac de 7.30 ore și am înaintat 2.5 km, mai am cel puțin încă 4 până la frontiera.

    • Am 5 ore….cu autoturism! Ce sa mai zic….mu_e ungurilor care au decis să facă asta!au frigiderul plin de sărbători!