G4Media.ro

Cadrele medicale din Italia sunt obligate să se vaccineze: „Obligația de vaccinare…

Cadrele medicale din Italia sunt obligate să se vaccineze: „Obligația de vaccinare a profesioniștilor din domeniul sănătății este constituțională”

Consiliul de Stat, organismul consultativ juridic-administrativ și de protecție a justiției în administrația italiană, a anunțat că „obligația de vaccinare a profesioniștilor din domeniul sănătății este constituțională”, anunță Felice Maurizio D’Ettore, deputat Coraggio Italia, citat de Agenția de presă RADOR.

„Pe lângă accentul obișnuit pus pe principiul precauției și pe echilibrul dintre dimensiunea individuală și cea colectivă a dreptului la sănătate, merită multă atenţie pasajele prin care judecătorul administrativ, în lumina datelor și studiilor științifice, dovedește siguranța și eficacitatea rezonabilă a vaccinului care nu poate fi numit «experimental»”, observă Felice Maurizio D’Ettore.

Consiliul de Stat reamintește că într-o ordine democratică legea nu este niciodată dreptul celor mai puțin vulnerabili sau invulnerabili, ci protecția celor mai vulnerabili, reiterând că solidaritatea stă la baza coexistenței sociale prefigurată prin lege de Constituție.

Pe scurt, subliniază D’Ettore, „este o propunere esențială, care deschide calea pentru o măsură sacrosantă precum obligația de vaccinare împotriva Covid-19. Hotărârea Consiliului de Stat confirmă și mai mult eroarea la nivel juridic, precum și științific, a afirmaţiilor diferitelor grupuri no vax”.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Asta nu e o veste rea pentru cadrele medicale din Romanika,vor aparea oportunitati de lucru intr-o tara civilizata unde dupa 12-14 ore de serviciu nu vine o bila de grasime numita Sosoaca sa urle la tine ca le administrezi oxigen unor persoane cu insuficienta respiratorie.

  • corect , dar parca in italia pandemia trecuse si viata revenise la normal

  • Italia a ramas profund marcata de situatia din Lombardia. Nu mai risca absolut nimic.
   Sunt aproape 90% vaccinati, certificat obligatoriu, vaccinare obligatorie cadre medicale.

  • Italia stie ce inseamna prevenire, cuvant necunoscut de catre romani, inclusiv de conducatorii romanilor.

  • Pentru ei dictatura este destul de aproape in memorie. Si eu care vroiam sa merg in Italia la batranete, ca e liniste. Se pare ca e doar multa prostie si nesimtire.

 2. Cu cât este mai mare rata de vaccinare în rândul populației cu atât numărul restricțiilor și al condiționărilor este mai mare. Invers, cu cât rata de vaccinare este mai mică , cu atât numărul restricțiilor și al condiționărilor este mai mic…hmm. Ciudat , nu ?

  • asta zic de luni de zile, si am fost facut in toate felurile, uita-te ca acuma se apuca de vaccinat copiii, te intrebi de ce ? ca aici deja nu numai de bani este vorba !

  • Jen Psaki: vaccinat = marked people.
   Pe românește, însemnați.

  • Prostii. Cand era lockdown total nici nu exista vaccin.
   In tarile cu vaccinare 90% nu mai exista restrictii de saptamani intregi.
   33% cat are Romania e fix degeaba. Scade mortalitatea celor vaccinati dar pandemia continua nestingherita. De unde rezulta restrictii la fiecare val. Iar valurile sunt fiecare mai mare ca precedentul.

  • @Liviu

   Pe bune Liviu , n ai citit articolul? e numai despre restrictii

 3. Asa ceva….Ce-o sa zica Academicianul HUȘANU VEOREL, țucălarul Fi(e)rei si prezident Sanitas Bucuresti?