G4Media.ro

Cadavrele a patru femei, găsite pe o ambarcaţiune în derivă în largul…

sursa foto news.ro

Cadavrele a patru femei, găsite pe o ambarcaţiune în derivă în largul coastei de sud-est a Spaniei

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei, relatează AFP, conform News.ro.

Potrivit Gărzii Civile, echivalentul jandarmeriei, însărcinată cu ancheta, pare să fie vorba despre migrante care au încercat să ajungă pe coastele spaniole din Africa de Nord.

Joi seara, salvatori au fost informaţi cu privire la prezenţa unei ambarcaţiuni care se afla în derivă la 11 mile marine (aproximativ 20 de kilomertri) sud-est de Cartagena, un oraş situat în sud-estl Spaniei pe coasta la marea Mediterana, în care au găsit ”patru persoane decedate”, a anunţat un purtător de cuvânt.

Într-un mesaj postat pe X, salvamari au anunţat vineri că este vorba despre patru femei, fără să ofere alte detalii.

Contactată de AFP, Garda Civilă a confirmat că este vorba despre cadavrele a patru femei, adugând că nu deţine niciun alt element cu privire la identitatea acestora, ca vârsta sau originea.

Această ambarcaţiune, remorcată până în portul Cartagena, ar putea să fi rămas fără carburant.

Spania este una dintre principalele porţi de intrare a imigraţiei neregulate pe continentul european.

În 2003,56.852 de migranţi clandestini – aproape dublu faţă de 2022(+82,1%) – au intrat în Spania, în urma unor sosiri fără precedent în arhipelagul Canare, la Oceanul Atlantic.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale (ONG) spanioleCaminando Fronteras, cel puţin6.618 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi în 2023, în timp ce încercau să ajungă în Spania – o medie de 18 dispriţii pe zi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...