G4Media.ro

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev,…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev, preluate recent de sub controlul rușilor, a anunţat procurorul general al Ucrainei

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, potrivit AFP şi Reuters.

„Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate” din jurul capitalei, „iar experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele”, a spus ea în cadrul unei emisiuni transmise de mai multe posturi de televiziune ucrainene.

Irina Venediktova a lăsat de înţeles că există, fără îndoială, mult mai multe cadavre care nu au fost încă recuperate pentru a fi supuse unei expertize.

În paralel, sunt căutate mărturii în rândul populaţiei locale şi sunt adunate probe foto şi video, a adăugat procurorul general.

Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene.

Acestea au acuzat duminică armata rusă că a comis un „masacru” în această localitate şi „orori” în regiunile acum „eliberate de sub invadatori”, ceea ce a stârnit indignare în Europa şi în SUA, precum şi apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Ucrainenii au preluat controlul asupra întregii regiuni a Kievului după retragerea soldaţilor ruşi din oraşe-cheie din jurul capitalei, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării ucrainean.

Rusia a respins duminică acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Telenovele pentru fraieri.

  • Nici ciracii lui Ilici Iliescu .. nu aveau asa harnealã jihadisto rusofilã .. k AURolacii Sosocari 💣😂😂😂😂

  • Vasile, sa te mangai cu senila de la tanc pe frunte 😂

  • Îți filează o lampă, pr0stovane.

  • Așa e pr0stovane, ucrainenii aia s-au împușcat singuri de bucurie că pleacă rușii..

  • e o telenovela pentru cu*va de ma ta vasilache, vitele dreaq

 2. The world needs to think what to do not just with Putin, but with Rusian society. Lies, hate, feeling of imperial superiority, cynicism, total disregard for laws, rules and human life are widespread. No values-based system, only aimed at destruction is a danger to everyone ….

 3. si fantoma din Chiv invelea ciocolata in staniol

 4. Câți oameni au murit în blocuri bombardate de tancuri și rachetele de,,precizie” cine ii numără? ASTEA IS CRIME FĂRĂ NUMĂR.

  • @ Dinu – Asa e, ai dreptate, dar acolo stii tu, fara sa minimizez nenorocirea, acolo e treaba cu victimele colaterale, aici paraca e si mai sinistru, sunt ucise deliberat…

 5. Mi se rupe, mi se îndoaie de ucrainici! Sa fie cât mai mulți în gropi, fără număr, fără număr… Ha, ha, ha….😅😅😅😅😅

 6. Gunoaiele rusofile inferioare genetic și intelectual iar au poluat și articolul asta.