G4Media.ro

Buzău: Un copil care a anunţat că se sinucide după restricţionarea accesului…

Buzău: Un copil care a anunţat că se sinucide după restricţionarea accesului la un joc online a fost identificat cu ajutorul Interpol

Un copil din judeţul Buzău, care a anunţat că se sinucide după restricţionarea accesului la un joc online, a fost identificat cu ajutorul Interpol, informează Inspectoratul General al Poliţiei.

„Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator. Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor făcute a reieşit că utilizatorul este din Buzău.

„Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol”, se mai menţionează în postare.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Poliţiştii le reamintesc părinţilor că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic, relatează Agerpres.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Care parinti???????????

 2. La 10 august copiii au vazut cum e sa tragi pe nas gaze de jamdarmi dezlantuiti cot la cot cu parintii, fara nicio vina.
  Online e un drept mult mai sigur, nu?
  Functionarilor publici cine le spune ca raspunsurile pe 544 trebuie sa fie reale? Judecatorii? 🤪

  • Da, așa e. Și au rămas cu ADN-ul modificat de gazele jandarmilor 🤣🤣

  • Băi Dragoș, vezi că folosirea minorilor pentru revendicări politice este infracțiune! Și asta nu numai în România!!! Ca să scape de poliție și pirandele își bagă puradeii la bătaie!!!
   Vezi? Dacă vorbești prea mult ne amintim iar de adunătura de infractori din 10 august. 😁

 3. ce-ar fi să iasă cu alți copii și să joace un fotbal sau un baschet? Interacțiunea reală nu e mai simplă decât cea virtuală?

  • @Dar

   De ce să nu le facă pe ambele? Nu știm vârsta minorului, dar un copil de 12-13 ani poate să se joace și baschet, și Hearthstone (cu moderație), de exemplu.

 4. cum au indepartat starea de pericol? l-au lobotomizat?

 5. Medicamente multe medicamente.
  N-am auzit că un sinucigaș să fie pedepsit pentru o tentativă nereușită.
  Balada unui c(g)reier mic.
  Mic mic de tot.