G4Media.ro

Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de…

Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre introdus pe ordinea suplimentară a ședinței de Guvern

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern introdusă în ședința Executivului de astăzi. În proiectul de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Educației în august 2020, cuantumul minim era de 150 de lei.

Discuția dintre ministrul Educației Monica Anisie și premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de astăzi:

Anisie: Suntem pregătiți să introducem pe lista suplimentară a ordinii de zi a ședinței de astăzi, a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar care se acordă în anul școlar 2020-2021.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. ar trebui să dispară bursele astea, să existe numai burse sociale pentru cei care chiar nu au posibilități, în rest toți banii trebuie să intre în modernizarea tuturor scolilor și aducerea lor la aceleași standarde si terminat cu pomana asta care nu duce la nimic…ce rost au banii astia in fond? mită pentru a învăța? …

  • Exact la asta mă gândeam și eu. Când au apărut bursele astea? Acum 15 ani nu cred că existau.

  • banii astia au rolul de a te motiva sa iei note mai mari. poti sa inveti si fara sa iei note mari, dar o bursa te motiveaza. in SUA acest sistem de burse este unul extrem de bun. ca idee, ma refer. nu stiu daca tiparul ala se poate aplica si la noi.
   daca tu nu intelegi ce rol au aceste burse, si le asociezi cu o mita, e grava situatia….pt tine.
   sa inteleg ca nu mai trebuie premiat nimeni pt nimic pe lumeas asta, ca e mita, nu?
   mita inseamna cu totul si cu totul altceva.
   nu e deloc o pomana…..daca nu se dau pe relatii notele mari. faptul ca trebuie dati bani si pt modernizare e corect, dar nu inseamna ca trebuie sa dispara aceste burse.

   cat timp am fost in facultate mereu am avut bursa, chiar si de merit in unii ani. personal o vad ca pe ceva extrem de bun.

  • Adica cel care invata nu merita apreciere? Bursa de merit nu este nici mita, nici pomana si nu ar trebui sa dispara. Este o recompensare a efortului depus de elevii care invata, iar acesti elevi trebuie apreciati si stimulati pentru ca ei vor fi angajatii de maine care vor plati taxe (din care se vor acorda burse sociale pentru cei care nu au invatat… ). Oricum valoarea bursei este simbolica, dar pentru copii reprezinta primii bani castigati prin efortul lor.
   Pe de alta parte, bursele sociale ar trebui platite in vouchere cu care sa se achizitioneze doar anumite produse (nu alcool, tigari, etc).
   Iar pentru modernizarea scolilor, este suficient ca banii si sa fie gestionati eficient si sa nu se fure!

 2. Ni la voi , da de când o bursă este ajutor social? Ce puteti face cu nici 100 de lei pe lună bursă? Mari dobitoci mai are țară asta. Bine ca tot felul de subvenții la partide, subvenții la tot felul de companii pe care statul le deține și merg Nu mai in pierdere, bine că subvențiile din agricultură nu sunt ajutoare sociale, stie cineva ca subvențiile din agricultură se acordă în baza unor hârtii depuse la Apia fără a cere nimic in schimb fără control în teren de aia sunt terenuri necultivate și sunt gătite subvenții pe ele .oare nu var fi rușine jigodiilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.