G4Media.ro

Bursa americană a închis cu câștiguri modeste înaintea rezultatelor de la alegerile…

Sursa: Unsplash.com

Bursa americană a închis cu câștiguri modeste înaintea rezultatelor de la alegerile intermediare. Ce implicații vor avea rezultatele asupra economiei SUA

Bursa americană a închis marți cu câștiguri modeste în contextul în care alegătorii din Statele Unite încă votează în cadrul alegerilor intermediare. Dow Jones Industrial Average a închis ziua cu un câștig de 1%, în creștere cu 333 de puncte. Indicele S&P 500 și compozitul Nasdaq au terminat cu aproximativ 0,5% mai mult față de ziua precedentă.

Rezultatele alegerilor intermediare vor avea probabil implicații semnificative pentru economia Statelor Unite și piețele financiare globale. Republicanii se luptă pentru a prelua controlul Camerei Reprezentanților și Senatului de la majoritățile democrate, lucru care îl va împiedica pe președintele Biden să-și poată promova legislația sau nominalizații fără sprijin bipartizan în Congres.

Congresmenii și candidații republicani promit să-și folosească potențialele majorități pentru a-i forța pe Biden și pe democrați să reducă cheltuielile guvernamentale. Fostul președinte Trump și congresmenii MAGA care îi sunt loiali le-au cerut, de asemenea, liderilor Partidului Republican să folosească limita datoriei federale ca factor în negocierile privind cheltuielile, ceea ce ar putea risca o criză financiară catastrofală dacă SUA nu își achită datoria.

O Cameră sau un Senat controlate de Partidul Republican ar putea, de asemenea, să intensifice supravegherea autorităților de reglementare financiare ale Administrației Biden și să intensifice controlul asupra eforturilor de extindere a protecției financiare a consumatorilor și de a stabili linii directoare clare de investiții în climat cărora republicanii li se opun cu înverșunare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...