G4Media.ro

Burnout-ul duce la infertilitate / Medic ginecolog: ”Stresul poate fi rezolvat în…

Sursa foto: Pixabay

Burnout-ul duce la infertilitate / Medic ginecolog: ”Stresul poate fi rezolvat în timpul curei balneare”

Infertilitatea provocată de burnout poate fi remediată prin cure balneare, susține medicul ginecolog George Vasilescu, de la o unitate de tratament din Sovata, citat de Bună Ziua Brașov.

„Burnout-ul reprezintă o cauză clară de infertilitate. Fazele avansate de oboseală, cu simptome specifice, pot împiedica atât fertilizarea ovocitului, cât şi embrio-implantarea, fie că vorbim de sarcini pe cale naturală sau FIV (fertilizare in vitro). Tratamentele de la Sovata vin în întâmpinarea persoanelor care doresc obţinerea unei sarcini prin metode naturale, simple; a persoanelor care se pregătesc pentru o procedură de reproducere umană asistată (stimulare ovariană, inseminare intrauterină, fertilizare in vitro, embriotrasfer fresh sau cu embrioni îngheţaţi), şansele de reuşită crescând în aceste cazuri simţitor. De reţinut că, pentru rezultate optime, tratamentele balneare se fac în luna premergătoare procedurilor de reproducere asistată, iar în cazuri speciale, cu 3 – 4 luni înainte. De asemenea, se iau în considerare: posibilitatea unui număr mai mare de zile de tratament, endometru nedezvoltat (incapabil de nidaţie), insuficienţă ovariană (forma incipientă), stări cronice de oboseală, stres accentuat, inflamaţii pelvine cornice şi consecinţele acestora”, susține medicul George Vasilescu.

Sovata este renumită pentru tratamentele pentru fertilitate încă de la începutul secolului trecut. Băile sărate şi nămolul sparopelic peloidogen au ajutat numeroase persoane să devină mame.

„Un prim factor al infertilităţii, stresul, poate fi rezolvat în timpul curei balneare. În plus, tratamentele efectuate aici au un efect antiinflmator asupra zonei pelvine. Se ştie că inflamaţia peste anumite limite este dăunătoare. Tractul genital feminin fiind unul deschis spre exterior este supus permanent factorilor inflamatori provocând astfel vaginite, colpite, endometrite, salpingo-ovarite. De asemenea, banalele chisturi ovariene, destul de frecvent întâlnite, sunt asociate în multe cazuri cu fenomene inflamatorii endometriale care împiedică nidarea. Astfel, o cauză frecventă de infertilitate, inflamaţia peste limitele fiziologice, poate fi tratată cu succes la Sovata”, punctează dr. Vasilescu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. În viață mereu avem de ales. Dacă alegerea ta a e cariera și să muncești până la burnout, asumă-ți că nu vei avea copii. Nu le poți avea pe toate.
    După tratament la Sovata, fac un copil, apoi se întorc la 12 ore de muncă pe zi și-l lasă cu bona sau cu bunicii. Dar bifează că au făcut un copil.