G4Media.ro

Bunicii bebelușului internat în Danemarca vor să îl crească în România /…

Sursa foto: Pixabay

Bunicii bebelușului internat în Danemarca vor să îl crească în România / Gabriela Firea cere oficial guvernului din Danemarca să permită aducerea în țară a copilului care a fost separat de părinți

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a cerut luni Ministerul Afacerilor Sociale din Danemarca, printr-o scrisoare oficială, să permită aducerea în România a copilului de o lună al familiei de români, potrivit unui comunicat al ministerului.

”În documentul adresat doamnei ministru Astrid Krag, am reiterat principiul potrivit căruia cea mai bună soluție pentru orice copil aflat într-o situație dificilă nu este statul, ci familia extinsă. Acest principiu este cuprins și în Convenția ONU privind drepturile copilului, iar legislația națională este adaptată în acest sens”, arată Gabriela Firea, care spune că a solicitat o soluție de comun acord.

Firea spune că a demarat deja, prin Autoritatea Națională pentru Drepturile Copilului și Adopție, procedurile de evaluare a bunicilor materni, din județul Vaslui, care și-au exprimat primii disponibilitatea de a îngriji copilul, dar va fi făcută și o anchetă socială a familiei bunicilor paterni.

”În scurt timp toate documentele și rezultatele verificărilor efectuate vor fi puse la dispoziția autorităților daneze, pentru a servi drept bază legală la solicitarea noastră privind aducerea copilului în România”, potrivit comunicatului citat.

”Nu încercăm să interferăm în evaluările pe care autoritățile daneze le fac în acest moment, dar ne arătăm sprijinul pentru a putea oferi acestui copil șansa de a fi în cadrul familiei căreia îi aparține, chiar dacă în acest moment, aceasta înseamnă familia lărgită și nu cea naturală. Am trimis autorităților daneze că vom transmite toate documentele și acordurile necesare în vederea asigurării faptului că viața acestui copil va fi protejată corespunzător în România, iar situația acestuia va fi supravegheată de către serviciile noastre sociale pe termen lung”, arată Gabriela Firea. (Sursa foto: Pixabay)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Ea stie cum se cresc copii in Romania, o bateau parintii la greu. Cu gurita ei declara ce viata” frumoasa “ a avut.

  • madama SE BAGA IN SEAMA!

   EA E DOAR CU FAMILIILE PSD SI MERCENARII VARANULUI DAR IATA UN PRILEJ SA SE VORBEASCA DE ea…

 2. Daca abuzul e real ar fi cel mai bine pentru copil sa nu mai auda de tara asta in veci

 3. N-o agreez defel pe fierea, dar demersul instituțional este cel corect.

  • Este cel corect dacă ești si corect informat . O banuiesti de inteligență pe tuta de Voluntari? Dacă părinții chiar au pus viața copilului în pericol? De ce sa il aduci în țară?

  • madama ESTE INTERESATA DOAR DE PROPRIA PUBLICITATE.

  • Ei nu o agreezi… O agreezi, si inca mult, asta o dovedeste comentariul tau

 4. Romania este standardul european in educatie,,poate chiar mondial… ne aparam foarte bine infractorii! Danemarca, după toate calculele, este cam cea mai avansata țara din lume… romania este in evulmediu

 5. Orice parere de la mama cu 8 tzatze e binevenita.

 6. Să lovești un copil de o luna e ceva degradant. Chiar nu meriti sa fii parinte. Daca e adevărat. Unde e sămânță de scandal hop și turbata de Voluntari.

  • ne zic ca bataia e rupta din rai

 7. Copilul e nascut in Danemarca?!?
  Daca da, ce anume cetățenie are?!?
  Duamna Firea, moștenitoarea politica a lu’ Dragnea, se ocupă doar de copilul asta sau mai sunt si in tara copii cu părinți cu pb si alte neajunsuri . .
  Lupta asta a românului cu străinii care ne persecuta si străinii ăștia degradanti, pe mine unul a inceput sa ma plictiseasca rau tare.
  Toți străinii astia de la Vest sunt niste barbari, dar cum se face ca cetățenii lor sunt si mai bine ocrotiți de Statul lor si traiesc si mai bine ca noi?!?
  Atenție mare oameni buni, deschideți larg ochii si urechile in jurul vostru, suntem in război.
  Si sufletul, Atenție Mare unde si cum îl desfaceți, aveti grija de voi!

  PS: cetățenii unui Stat sunt ca gainile unui Gospodar.
  Gospodarul/Statul Roman nu construiește un coteț gainilor, le lasă sa ciuguleasca prin vecini ca altfel mor de foame, iar noaptea cand dorm vine Vulpea si fura intotdeauna mai mult de 10%.
  Cine vrea sa fie Gaina in Gospodaria asta?!?
  Se trezește Statul sa faca ceva concret pt Gainile lui sau ne mutam toate la vecini?!? Gata cu retorica, e timpul pt fapte, faceți in Pana mea un Coteț sa nu mai fure Vulpea, altfel nu avem ce discuta si apoi restul.

 8. Nu prea cred că familia extinsă este diferită de cea naturală.
  Dar pentru publicitate centuristei cu sârmă în fund nu-i pasă de viitorul unui copil.

 9. Din toata intamplarea asta trebuie sa tragem o concluzie.Cand te stabilesti intr-o tara trebuie sa-i cunosti regulile si legile.Am nepoti stabiliti in Danemarca si sunt foarte multumiti de tot.Mai greu cu limba dar copii vorbesc deja la 20 de luni de cand sunt acolo si merg la scoala si gradinita.Madam Firea vrea sa i se auda glasul.Sa fie o stire.Dar are acest drept si fiind posesoare de minister creat doar ptr ca sa fie ea vizibila trebuie sa acceptam asta.Vom vedea daca copilul s-a nascut cu ceva sau sunt parintii de vina.Mie mi se pare normal ca daca sunt suspectati sa fie imediat anchetati.Sa-i dorim sanatate micutului.