G4Media.ro

Bulgaria vrea vaccinarea angajaților din turism pentru a da încredere străinilor care…

Foto: G4Media.ro

Bulgaria vrea vaccinarea angajaților din turism pentru a da încredere străinilor care vor să vină în vacanță

Viceprim-ministrul și ministrul bulgar al turismului, Mariana Nikolova, a anunțat că guvernul de la Sofia recomandă vaccinarea întregului personal din industria turismului înainte de sezonul estival, astfel încât să fie câștigată încrederea turiștilor și mai ales străinilor care vin în Bulgaria, anunță publicația 24Chasa, preluată de Rador.

Potrivit oficialului bulgar, acesteia, imunizarea nu va fi o problemă, deoarece se așteaptă 2 milioane de vaccinuri înainte de începerea sezonului.

În prezent, hotelurile din stațiunile de iarnă sunt ocupate la 50% din capacitate, iar scăderea numărului de turiști străini este de 70%. Există multe rezervări de ultim moment pentru turismul de weekend. Oaspeții din străinătate provin în principal din țările vecine Bulgariei, cum ar fi România, din cauza situației complicate cu transportul aerian. A existat și un număr de germani și israelieni, a spus Nikolova.

Vicepremierul a menționat că, spre deosebire de majoritatea țărilor europene, stațiunile de iarnă din Bulgaria sunt deschise, datorită pregătirii în timp util. O întâlnire a avut loc pe 28 august pentru a discuta măsurile și regulile de lucru, împrumutând cele mai bune practici din străinătate. O astfel de întâlnire de lucru și pregătire va fi și pentru sezonul estival.

Nu există date despre turiști bolnavi care au fost în vacanță în Bulgaria, a spus Nikolova. Ea a menționat că toate măsurile sunt luate în hoteluri, purificatoarele de aer au fost deja introduse. Din cauza pandemiei, există o reorientare către casele de oaspeți și locurile mai mici de cazare, a dezvăluit vicepremierul bulgar.

Traducerea Rador: Mirela Petrescu. Foto: Plajă din Bulgaria / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...