G4Media.ro

Bulgaria susține că până la sfârșitul lunii septembrie, gazul ar trebui să…

Captură video/ Sursa: primeminister.gr

Bulgaria susține că până la sfârșitul lunii septembrie, gazul ar trebui să curgă prin interconectorul cu Grecia, esențial și pentru România

“Există progrese în ceea ce privește finalizarea interconectării cu Grecia. Constructorul s-a angajat să fie finalizat în perioada 10 – 15 septembrie”, a declarat joi ministrul interimar al dezvoltării regionale din Bulgaria, Ivan Şişkov, potrivit publicației Mediapool, citată de Rador.

Interconectorul Grecia – Bulgaria este esențial și pentru diversificarea aprovizionării cu gaze a României.

Potrivit oficialului bulgar, gazul ar trebui să curgă până la sfârșitul lunii septembrie, dar nu a dat o dată exactă. „Am împărțit obiectivul în două părți, pentru ca în una să poată fi finalizate lucrările de construcție, care sunt urgente pentru punerea în funcțiune a acestuia, ca să poată fi exploatat și în siguranță. În cealaltă parte, mai este un drum de finalizat, lucrări minore, astfel încât să avem garanția că constructorul le va finaliza”, a declarat acesta.

Ministrul a mai spus că după finalizare se va face rapid o comisie de acceptare a deciziei privind utilizarea (comisie de recepție-n.trad.). „În momentul în care am terminat construcția, să avem documentele pregătite. De asemenea, lucrăm foarte intens și cu supravegherea”, a spus el.

Șișkov a comentat și cuvintele fostului premier Kiril Petkov, care a susținut, cu puțin timp înainte de a fi înlăturat de la putere, că racordul de gaze a fost finalizat în proporție de 99%. „Cu siguranță nu este vorba de 1%. Constructorul pierduse din inerție și din viteza de construcție. Am reușit să-l motivăm și anumite activități trebuie făcute acum și neîntârziat”, a spus ministrul Șișkov și a asigurat că este în permanență în contact cu constructorii. Potrivit spuselor sale, trebuie finalizate câteva lucruri mărunte legate de normele în caz de incendiu. (Traducerea Rador: Mirela Petrescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Am ajuns la mana bulgarilor, ca noi nu putem folosi gaze extrase din Marea Neagra…