G4Media.ro

Bulgaria și România s-au înțeles ca al treilea pod peste Dunăre să…

Foto: Inspectoratul Poliției de Frontieră Giurgiu / Facebook

Bulgaria și România s-au înțeles ca al treilea pod peste Dunăre să fie la Ruse – Giurgiu

Bulgaria și România au convenit asupra unui al treilea pod peste Dunăre ce va fi construit lângă Ruse – Giurgiu, transmite publicația bulgară 24 Chasa, preluată de Rador. În acest scop, între cele două țări va fi semnat un acord.

Într-un alt document, vor reglementa angajamentele celor două țări pentru implementarea proiectului Fast Danube de dragare a Dunării și crearea unei companii mixte care să gestioneze activitățile proiectului.

Acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii celor două state, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, la o întâlnire ce a avut loc la București, potrivit publicației bulgare.

Viceprim-ministrul Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la Națiunile Unite. Cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare la diferite etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au declarat ferm că realizarea de noi poduri, adâncirea Dunării, legăturile de feribot și trecerea mai ușoară prin punctele de frontieră ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună care să includă mai multe proiecte.

Alexiev a mai pus împreună cu omologul său problema modernizării tronsonului de cale ferată Craiova – Calafat, care este o continuare a liniei de cale ferată de la cel de-al doilea pod peste Dunăre pe teritoriul României.

La mijlocul lunii octombrie, cei doi vicepremieri intenționează să aibă o întâlnire comună la Bruxelles, la care vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape a Fast Danube și a celui de-al treilea pod peste Dunăre. Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu și-au confirmat dorința ca, în paralel cu acordul la care s-a ajuns privind cel de-al treilea pod peste Dunăre, să lucreze și la proiectele rămase pentru construirea de poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019. (Traducerea Rador: Mirela Petrescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Sa nu cumva sa legati Oryahovo de Bechet sau Magurele de Nicopole, mai faceti inca un pod paralel cu dedicatie pentru bucuresteni la Giurgiu. Noaptea mintii.

    • Pai ca sa faci la Turnu Magurele iti trebuie autostrada Bucuresti Alexandria Turnu Magurele. Actualul DN6, Bucuresti Alexandria,este printre cele mai aglomerate din tara,este imposibil sa preia un asemenea trafic.

    • Daca ai fi trecut pe acolo ai fi vazut cozi de 5-10 km de tiruri. De aia se face podul ala nu pentru coada de 500 m pentru autoturisme.

  2. Pai ca sa faci la Turnu Magurele iti trebuie autostrada Bucuresti Alexandria Turnu Magurele. Actualul DN6, Bucuresti Alexandria,este printre cele mai aglomerate din tara,este imposibil sa preia un asemenea trafic.

  3. Cea mai proasta soluție. Orice alt amplasament era mai bun.

    • Nu e cea mai proasta, se știa de mult că aici va fi al 3-lea pod. Bulgarii construiesc chiar acum autostrada Ruse-Veliko Tarnovo.

  4. Si podul de la Calarasi (Chiciu) – Silistra in ce an ?? Tot se promite si nimic ….