G4Media.ro

Bulgaria cere să fie aplicată orice strategie care poate să stingă conflictul…

Bulgaria cere să fie aplicată orice strategie care poate să stingă conflictul dintre NATO și Rusia

Premierul bulgar Kiril Petkov a anunţat miercuri, după o şedinţă a cabinetului său, că guvernul de la Sofia a decis ca Bulgaria să acorde prioritate unei strategii îndreptate deplin către o dezescaladare a tensiunilor între NATO şi Rusia şi către valorificarea absolută a oricărei oportunităţi pentru o soluţie diplomatică, relatează Agerpres, conform agenţiei BTA.
Declaraţia survine în contextul tensiunilor generate de comasarea unor efective militare ruseşti la graniţa ruso-ucraineană şi al discuţiilor pe marginea solicitărilor adresate de Rusia către Statele Unite şi NATO cu privire la arhitectura de securitate europeană. Moscova doreşte mai ales încetarea extinderii NATO către Est şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianţă după 1997, inclusiv Bulgaria.

”Strategia noastră de apărare va aborda şi se va baza pe forţele armate bulgare. Acestea vor juca un rol principal, adică trupe bulgare, comandament bulgar şi un leadership militar bulgar autentic. În mod regretabil, de-a lungul anilor forţele armate bulgare nu au fost finanţate suficient şi adecvat. În prezent sunt mai multe neajunsuri”, a declarat Petkov, promiţând că guvernul său se va ocupa cu prioritate de aceste probleme.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

  1. Scenariul e clar. Fără trupe și armament NATO în țările fostului lagăr sovietic, înțelegând fostele semnatare ale Tratatului de la Varșovia. Deci totul la dispoziția liderului de la Moscova. Bănuiesc că Bulgaria acceptă.

  2. Pana si bulgarii au un discurs echilibrat.

    • Spre norocul nostru in Romania nu sunteti majoritari „echilibratii”, bai Ivane.
      Cu tot HAURul vostru umflat cu pompa de propaganda bolsevica .

  3. Deci bulgarii se apara singuri. Bravo, oameni curajoși. O sa li se faca mila rușilor de ei si vor sari Bulgaria de la invazie.

  4. N-a declarat ca iese din alianta,dar declarqtia e pro-pace.

    • esti serios?
      rusia amenita un stat suveran de la granita nato cu razboiul si efectiv cu intrarea de trupe peste ei si tu crezi ca este bine sa facem „declaratii de pace”?

  5. Bulgarii au dreptate. Nu exista niciun pericol iminent la adresa tarilor din estul Europei daca ele nu agreseaza si nu deranjeaza Rusia.

  6. Corecta pozitia Bulgariei!

  7. Alianță trădătorilor prinde contur