G4Media.ro

Buletin de București: ELCEN a repornit instalații vechi, închise acum patru ani,…

Buletin de București: ELCEN a repornit instalații vechi, închise acum patru ani, din cauza investițiilor întârziate. Acestea nu au fost verificate, nu au autorizație, iar aparatura de monitorizare a noxelor la coșul de fum este defectă

ELCEN a repornit instalații vechi, închise acum patru ani, din cauza investițiilor întârziate. Acestea nu au fost verificate, nu au autorizație, iar aparatura de monitorizare a noxelor la coșul de fum este defectă

Fără să fie autorizat și verificat, conducerea ELCEN a decis pornirea unui grup tehnologic vechi care nu a mai fost folosit din 2017 și pe care a mutat toată producția între Crăciun și Revelion, dezvăluie Buletin de București

La începutul lunii decembrie, un scurt-circuit a dus la o avarie la CET SUD care a lăsat țevile ciuruite ale Termoenergetica fără agent termic și mii de apartamente cu caloriferele bocnă. Defecțiunea a avut loc la unul dintre cele trei grupuri de producere a energiei electrice și termice.

CET Sud ar fi trebuit modernizat astfel încât să respecte legislația de mediu până la 31 decembrie 2019. Cu toate acestea, lucrările au fost contractate cu o săptămână înainte de expirarea termenului.

Acum, deși finalizate parțial, nu au putut fi duse până la capăt probele complexe, astfel încât să se facă recepția finală, din cauza problemelor tehnice care tot apar.

“Arzătoarele sunt noi dar cazanele sunt vechi. Apar avarii la cazane, la sistemele sub presiune, care nu au fost modernizate. Declanșează și turbina 3, din varii motive. Emisiile cred că se vor încadra”, explică o sursă din interiorul companiei.

Din această cauză, contractul cu Termoenergetica pentru iarna aceasta nu poate fi respectat, “în scopul asigurării unui confort termic în locuințele populației Capitalei racordate la sistemul de încălzire în perioada imediată ianuarie – martie 2021”.

Informația apare într-o serie de circulare de luna trecută cu privire la închirierea unor capacități de producție de energie termică modulare care să suplimenteze deficitul cauzat de investițiile întârziate care par a fi făcute pe genunchi.

Situația alarmantă a pus în discuție în interiorul companiei ideea repornirii unui grup energetic vechi.

Blocul 5, sau Cazanul 5 în limbajul energeticienilor, a fost folosit ultima dată în 2017 și este compus dintr-un cazan de abur produs în Cehoslovacia în 1974 și instalațiile aferente. Potrivit unui raport intern, intrat în posesia Buletin de București, cazanul a fost expertizat ultima dată în februarie 2013.

Citește integral pe Buletin de București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Diesel, frate!
    Pe când o noua taxa?

  2. Deci avea dreptate Firea cand a fost avaria aceea mare?

  3. Deci asta sa fie motivul pentru poluarea incredibila din Bucuresti care a fost incepand cu 24 decembrie?

  4. Nu va mai incalziti, ca faceti fum. Faceti si voi, ca in Occident, foc fara fum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.