G4Media.ro

Buletin de București: Achiziții în plus față de necesar la STB în…

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Buletin de București: Achiziții în plus față de necesar la STB în valoare de 1 milion de euro / Neregulile descoperite la 30 de contracte încheiate de societatea de transport

Achiziții de piese pentru care există stoc mai mare decât necesarul maxim, furnizori care facturează în plus fata de cele livrate, contracte de furnizare piese valabile o zi în afara contractelor-cadru, firme neagreate de Direcția de Achiziții care furnizează piese, acestea sunt doar câteva nereguli descoperite de auditorii interni de la STB înurma unui control finalizat pe 10 decembrie, dezvăluie publicația Buletin de București.

Potrivit sursei citate, documentul a fost avizat săptămâna trecută iar principala recomandare ține de schimbarea la nivelul STB a procedurilor de sistem pentru achizițiile publice. Adică, urmărirea la sânge a plăților, a livrărilor și a modului în care se fac comenzile pentru piese. Asta după ce, în urma verificării prin sondaj a peste 30 de contracte de achiziții directe s-au descoperit neregulile descrise mai sus.

În total, auditorii au descoperit la contractele verificate “achiziționarea de repere în plus față de necesarul real” în valoare totală de 5.413.246 lei, adică peste un milion de euro.

Mai mult, cât privește “Situație supraconsum autobaze – 2021”, datele arată consumuri uriașe, peste cele calculate ca fiind normale. Campioană la acest capitol este autobaza Ferentari, acolo unde supraconsumul de motorină a crescut de la 4.035 de liti în luna noiembrie, la 9.647 de litri în luna decembrie.

În total, pentru cele noua autobaze și depouri ale STB, supraconsumul a crescut între noiembrie și decembrie 2021 de la 18.699 litri, la 44.981 litri. Un calcul simplu arată ca la un preț mediu al motorinei de 6,5 lei, costurile pentru supraconsumul autobuzelor a însemnat doar luna trecută 292.376 de lei, adica aproape 60 de mii de euro.

Contactat de Buletin de București, liderul de sindicat Vasile Petrariu, ales consilier general în 2019 pe listele PSD, a explicat că nu știe de existența acestui audit dar și că, de regulă, sindicaliștii nu sunt ținuți la curent cu astfel de demersuri.

Citește integral pe Buletin de București

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Uite unde se duc banii la angajati . Sa le fie rusine conducatorilor, dar defapt nu au rusine .

  • Daca-l lasau pe Vanghelie lua de 50 de milioane de euro.
   Cum ajung banii astia pe mina lor sa faca ce vor cu ei? Sau problema e la noi sărakii.

  • Alt cuib de mafioți bolșevici, ca și la metrou.

 2. Asa si?
  Daca e buget TREBUIE cheltuit. TOT!
  banii vinnflux continuu an de an

  • Doamne fereste sa se facă în vreun an economie la ceva.

  • In Bucuresti toti sunt buricul pamantului, de la mic la mare. Spre mare cu Taxă. De pod

 3. Fix asta a spus si liderul de sindicat intr-un interviu, ca nu vor sa externalizeze serviciile de achizitii, iar acum zice ca nu stie de audit. Radoi oare ce mai face?

 4. romanul o tzine simplu, fura motorina la greu. Pai daca au furat de la americani, cum naiba sa nu fure de la RATB!?

 5. Societatile aflate in subordinea administratiilor publice sint pline deilegalitati dar melitienii si procurorii se fac ca nu le vad cam 25 de ani . Cit sa poata iesi la pensie ,,cu fruntea sus ” . De aia lumea ii trateaza cu spatele din punct de vedere social iar ei ramin in ….pensia lor .

 6. asta este PSD si oamenii lui!
  va meritati soarta bai bucurestenilor
  va dati singuri cu stangu-n dreptu’

 7. Si directorul e usa de biserica? Oare?

 8. PSD,PSD,PSD, PSD.
  PSD-ism și PSD-eală.

  • Dar mai e si usereala,
   simioneala, aureala,
   si multa nicusoreala!
   userism si securism,
   ciolosism si habarnism!

 9. Toate furturile din Valahia , Craiova , Bucale se da vina pe Bolsevici , nici un Valah nu recunoaste ca suntem o tara de hoti si femei prostituate la toate nivelurile a institutilor statului …