G4Media.ro

Bucureștiul, în roșu vineri dimineața din cauza poluării/ Valori ridicate de PM2…

Bucureștiul, în roșu vineri dimineața din cauza poluării/ Valori ridicate de PM2 în Capitală și în zonele limitrofe

Valorile maxim admise în aer pentru particulele mai mici de 2,5 microni sunt mult depășite în Capitală și împrejurimi, după indică vineri dimineața senzorii Urad Monitor.

Particulele cu diametru mai mic de 2.5 microni, sunt foarte pericuolase pentru că intră, le inspirăm direct în plămâni, după care nu mai pot ieşi de acolo. Ele provoacă, în timp, cancer pulmonar, boli respiratorii, cardio-vasculare.

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a semnalat, joi, că în privința afacerilor ilegale cu deșeuri importate nu s-a schimbat nimic, postând o imagine cu un alt incendiu în localitatea Sintești, din județul Ilfov. Bereceanu arată că populația Bucureștiului este supusă unui tratament mai rău decât într-un război.

„Nicio zi fără cabluri, deșeuri medicale sau resturi din dezmembrări auto, arse, în Ilfov. Dimineață era un furnal chiar lângă A3, la intrare in Bucuresti. 1 kg de deșeuri din dezmembrări auto arse echivalează ca toxicitate cu peste 2000 kg de lemne, iar substanța numită dioxină eliberată în timpul arderii e interzisă chiar și în războaie. Si totuși populația Bucureștiului este supusă unui tratament mai rău decât intr-un război”, a transmis Berceanu, postând și o imagine cu incendiul de la Sintești.

sursa foto: Facebook

Nu este pentru prima dată când fostul președinte al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, vorbește despre „rețeaua de crimă organizată” care desfășoară afaceri ilegale cu deșeuri importate, care oprează pe axa Constanța, Sărulești (jud. Călărași), Sintești (jud. Ilfov), Strehaia (jud. Mehedinți), până în graniță cu Serbia. Berceanu intenționa să destructureze această rețea, însă nu a mai apucat, fiind schimbat din funcție, după retragerea USR-ului de la guvernare.

Context

Un semnal de alarmă l-a tras recent și un raport realizat de un ONG internațional care monitorizează problema poluării la nivel global.

„România, în special, înregistrează deja un influx substanțial de deșeuri de plastic din state UE, în ciuda faptului că are a doua cea mai slabă capacitate de reciclare din Europa”, se arată într-un raport publicat de Global Initiative Against Transnational Organised Crime (GITOC), citat de Euronews.

Instituțiile de protecție a mediului și specialiștii din industrie consideră că Europa de Est, și mai exact România și Bulgaria, ar putea deveni următoarea mare groapă de gunoi. Multora dintre țările destinatare le lipsește capacitatea de procesare a deșeurilor de plastic, care sfârșesc adesea aruncate la groapa de gunoi sau arse – emanând gaze toxice.

Citește integral

RAPORT alarmant: România înregistrează un influx substanțial de deșeuri de plastic din state UE / Acestea sunt adesea aruncate la groapa de gunoi și arse, emanând gaze toxice

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Aţi votat 30% PSD, 25% PNL, aşa că trageţi tare în piept, că asta aţi votat, poluare şi cancer.

  • Pana la urma Dumnezeu nu a fost darnic cu acest popor barbar: a uitat sa il inzestreze cu vreo urma de inteligenta.
   Solutia: cine vrea sa traiasca, sa isi salveze copii, trebuie sa emigreze din acest Dachau modern numit Bucuresti.
   Respect, Domnule Berceanu!

  • PORTOFELELE SUNT LA PSD.

 2. nu bate vantu 🙂

 3. Pare exact aceeași problema de la păduri: și omu’ promst trebuie sa aiba o ocupația care sa-i aduca bani. De ce sa munceasca legal la patron?

 4. Bucurestiul este rosu la propriu si figurat.
  Sa vedem cat timp mai putem suporta „PACLA ROSIE ” ?!?
  Inca 31 de ani ?!?
  PENTRU CA SA DOVEDIT CA SI CEA GALBENA ,TOT ROSIE ERA.

 5. Sigur o plângere la autoritățile statului va aduce ordinea si disciplina.
  Stați liniștiți pe locurile voastre!

 6. am uitat ciorba pe foc ..relax…..nu avem poluare…..avem PNL/PSD

 7. Bucuresti este imaginea perfecta a Romaniei. Este mizer, prost organizat, aglomerat, pe unde mai vezi din cand in cand ceva frumos, dar la ordinea zilei raman tot coruptia, prostia si incropirea dupa principiul „lasa, merge si asa”.

 8. Traiasca psd-pnl. Aveti ce ati votat.

 9. Alo, Garda? Focurile cu fum gros, cele care se văd pe partea dreaptă in dreptul localității Jilava atunci când călătorești cu automobilul de la Giurgiu la București sunt cumva „focuri vii”, adică flacările joacă deasupra comorilor ingropate de dacii liberi și de romanii asupritori ?
  Intreb pentru un prieten căutător de comori, dar care prieten se teme ca de Dra.cu’ să exploreze zona, că, cică, zona e impânzită de urmașii unui popor migrator sosit pe aceste meleaguri in urmă cu cca 1000 de ani…

  • omule, salutari.
   bine ca nu urca fumul in munti.
   acolo, aer curat, privelisti, dar cabana s-a inchis. intempestiv.
   am cautat un loc de o ciacardea, gasit, dar e recent locul.
   acum proprietarii nu ne mai lasa sa tinem deschis mai mult de 3-4 zile pe saptamina.
   orar de iarna, restrictii sanitare.

 10. cio.rile ne polueaza si la propriu si la figurat

  ce ne ofera aceasta populatie alogena poreclita „cio.ri” ? clanuri interlope „fara numar”, cersit, crime, vio.luri, furt, talharie, arderi, tzepe, trafic de persoane, gunoaie, mizerie, proxenetism SI nimicirea brumei de reputatie a romanilor si a Romaniei in exterior (europenii cred ca suntem ti!gani, este o rusine sa spui ca esti roman afara)
  acum avem si poluarea masiva a aerului cu substante toxice si ne intrebam de ce ne imbolnavim si de ce o sa ne amendeze U.E.

  ce le oferim noi acestor cio.ri? din nefericire ajutoare sociale, ajutoare de somaj, ajutoare pentru familie, alocatii de pu.radel, case si apartamente moca, case si apartamente sociale cu chirie mica (noi romanii si maghiarii trebuie sa ne platim chiria), sanatate moca, educatie moca, toata viata lor este MOCA PE BANII ALTORA si de neinteles, am oferit cetatenie acestor creaturi care nu au nici o singura legatura cu Europa si Romania, ei provin din Asia si acolo le este locul

  Sa nu uitam de ce s-a votat Brexit-ul, cu ce gand au votat britanicii „sa scape de Europa si de t1.gani” cum zicea un faimos lider de extrema dreapta din UKIP

  • Subscriu, asta este o problema reala.

 11. Stau in Militari. Am iesit aseara de la metrou ca sa merg spre casa si nici nu puteam respira. Era un fum cu miros chimic, sufocant, ca o ceata.
  Specia umana e cancerul planetei.

  • Specia umana?!?
   Crezi ca in Austria se intampla asa ceva?!?
   Sau credeți ca la Cluj sau Oradea ar tolera cineva asa ceva?!?
   E atat de simplu.
   Nu sunt principalii vinovați nici migratorii, doar politicienii.
   Acum vorbim in clar de PSD si PNL care protejeaza acesti migratori care fac bani foarte multi din afacerea arderii a tot felul de deseuri toxice.
   Acesti migratori ii poti întâlni si pe șosele cu carutele pline de niste butoaie care au avut tot felul de substante toxice in ele, umblă să le vanda pe la țară.De unde au acele butoaie?!?
   Bucurestiul cade prada acestor migratori pt ca tara nu mai e condusa de lideri de Bucuresti. Ce lideri stiti voi din Bucuresti?!?
   Acum Romania e condusa de feude provinciale si aia nu au tb cu Bucurestiul, Flutur – Suceava, Ciolacul – Buzau, Dancu – Cluj, Falca – Arad, Iohanis – Sibiu, ce mai vreti ?!?
   Bucurestiul a devenit locul pe care restul tarii face piiipiii.
   Nu intamplatot se alege praful de tara asta, cand capitala decade in asa hal si ai oameni in capitala care traiasca mai rau ca la tara in cele mai sarace zone.
   Capitala de cand a fost preluata de PSD are cea mai scazuta rata de viata. S-a aglomerat cu blocuri construite peste tot, iar periferia migratoare produce bani pt aceiași PSD.
   Ciuma rosie de aici este.

 12. Multumim PNL pt intoxicarea cu fum pe care ne-o provoacă si la propriu si la figurat.
  PSD e dușmanul de care te ferești, daca ai mintea la purtator, PNL este prietenul care te trădează si îți înfige cuțitul pe la spate.
  Am sa cinstesc cu un pahar de vin atunci cand PNL nu va mai intra in parlament.
  PNL cel mai toxic partid, mult mai toxic ca PSD, cei mai multi trădători pe metru patrat.

 13. Rezolvarea acestei orori din jurul Bucureștiului depinde în primul rând de voința politică a guvernului actual. Este pur și simplu rușine națională să se tolereze așa ceva în capitala țării. Asta dincolo de efectele asupra sănătății. Datorită monitorizării calității aerului în lume, Indexul calității aerului se poate urmări în timp real ( vezi aplicația de mai jos ) inclusiv în toată România. Bucureștiul arată foarte rău.
  https://waqi.info/#/c/44.52/26.067/12.3z
  Indexul calității aerului este un index agregat, obținut prin măsurarea concomitentă a particulelor sub 2,5 microni ( PM2,5) a celor sub 10 microni ( PM10 ) și altor emisii de gaze ( Ozon ( O3),Dioxid de azot ( NO2), Dioxid de sulf(SO2), și monoxid de carbon(CO). Cel mai periculos este faptul că prin arderea deșeurilor, ajung în aer foarte mulți compuși chimici deosebit de toxice. Dioxinul este interzis în lume !
  Indexul roșu înseamnă ( 151-200) că există efecte negative asupra sănătății tuturor persoanelor, iar efectul asupra unor grupuri sensibile ( mai ales copii, bolnavi, bătrâni ) este și mai grav. Paleativ, se recomandă rămânerea în casă.
  Este strigător la cer, că cei care trîmbițează necesitatea luării unor măsuri draconice în legătură cu pandemia, dovedesc o catastrofală lipsă de răspundere când este vorba de sănătatea a două milioane de oameni. Pe cine cocoloșiți ? Cine, câți sunt de neatinși în această afacere ? De ce nu se interzice prin lege importul de deșeuri ? De ce nu se poate rade din jur această indeletnicire ? Cu forța, cu poliția, cu mascații dacă trebuie. Nu vor muri oameni de covid, că de, au fost obligați să se vaccineze, vor muri de dioxină. Chiar vom fi unici !! Rușine !!
  ( NU sunt bucureștean. Trăiesc într-un oraș, foarte poluat în trecut, acum foarte curat și frumos. Știu ce înseamnă poluarea )
  more serious health effects

 14. Sa ne salveze PNL+, ca partidul salvator nu s-a salvat nici pe el!

 15. Se pare că ultimul meu comentariu a depășit pragul de excitație, dincolo de care nu se mai publică. N-ar trebui să trageți în poștaș )))

 16. În București trebuie să circule 1 000 000 de mașini (ziua) să se purifice aerul (ajunge și la 9 CAQI în centrul capitalei). Cum stau 99% din ele frumușel în parcare cu motoarele oprite (noaptea) cum crește poluarea de 10-15 ori (ajunge la 100-130 CAQI) ! Mulțumim hauriștilor devotați pentru fumul și noxele cancerigene !Se poate descărca aplicația AIRLY din Magazin Play(pe telefonul mobil) , au mai mulți senzori în București și împrejurimi, fiecare poate vedea în timp real ce se întâmplă cu poluarea .

 17. Noi clanurile va facem pe voi la buzunare si plamani! PSD si PNL suntem noi .