G4Media.ro

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea dintre capitalele din Europa Centrală și…

Sursa foto: Pexels

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea dintre capitalele din Europa Centrală și de Est. Doar la Viena și Praga costă mai mult

Dintre toate capitalele Europei Centrale şi de Est, la Bucureşti trebuie să plăteşti cel mai mult pentru o cană de cafea, reiese dintr-un studiu comparativ internaţional, în care se precizează că din acest punct de vedere Bucureştiul este mai scump decât mai multe capitale din Europa occidentală.

Dacă ţinem cont de nivelul mediu al veniturilor, o cană de cafea costă relativ mult în România – menţionează Maszol citând studiul comparativ internaţional World Coffee Index 2021.

Autorii studiului au întrebuinţat datele unuia dintre cele mai renumite portaluri de călătorie din lume, TripAdvisor. Au fost analizate preţurile pentru cafea filtru, cappuccino şi cafea cu lapte la câte cinci cafenele din fiecare capitală europeană, stabilindu-se un preţ mediu.

În zona central- şi est-europeană unul dintre cele mai scumpe capitale este Bucureştiul, unde o ceaşcă de cafea costă în medie 3,02 dolari.

Cea mai populară băutură fierbinte a lumii este mai scumpă doar la Viena, Praga şi Bratislava, unde costă 4,04, 3,13 şi respectiv 3,04 dolari. Budapesta este mai ieftină faţă de Bucureşti, acolo cafeaua costă doar 2,47 dolari, iar la Ljubljana preţul ei este de 2,50, la Zagreb de 2,33, iar la Belgrad de 1,81 dolari.

Există o serie de capitale vest-europene în care poţi bea cafea pe bani mai puţini decât la Bucureşti: la Roma cu 2,47 dolari, la Madrid cu 2,75 dolari, iar la Lisabona cu 2,52 dolari.

Sursa: napi.hu/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Acum 4 ani am dat pe un pliculet de ceai 12 lei in aeroport, taxiurile isi ascund ceasul ca sa te poata fura. Bucurestiul ii ajuns o latrina plina cu gunoaie umane. Nu uitati sa stingeti lumina cand pleaca ultimul.

  • Trendul fotbalistic si universitar e spre o capitală la Cluj. Bucureştiul face blocuri la RomExpo, unde trebuia să fie ridicat Centrul Cultural al ţării, iar cafeaua intelectualilor a provocat emigrări şi pe vremea lui Ceauşescu.

 2. Studiul ar trebui sa precizeze si daca au comparat preturi din cafenele de specialitate sau nu, pentru ca in Bucuresti se si bea cea mai buna cafea dintre toate capitalele mentionate, daca stii unde sa te duci.

  • Logica schioapa. Asa poti zice ca Bucurestiu are cel mai bun aer daca stii unde sa respiri.
   Si ai fost tu in toate crasmele si bodegile din Viena sau vorbesti ca sa nu taci?

  • Hai ma…ce tare e Bucurestiul!
   Vai de capul vostru de aerieni infumurati…faceti si comparatii…

 3. La noi e mai ieftin dolarul, ce nu e clar? 🙂

  Oricum, mai bine te relaxezi cu swifes.com de ex, ca e si mai ieftin si mai sanatos.

 4. Prostia si fudulia se platesc scump.Intr-o tara de hoti e chiar ieftina.Un zece dolari ar arata mai fidel ce tari suntem noi.Fara numar frate,fara numar…

 5. Sunt sport national in Romania. O afacere serioasa e greu de facut, dar cand e vorba de bijnita si spagi romanul e primul. Cafenele si pizzerii cu ospatari spagari au impanzit toata tara.

 6. In Bucuresti se poate bea cafea buna si cu 5 lei (1euro).
  Dar, poate unii sunt mai fitzosi si este bine ca au de unde alege.

 7. Consider ca la aceste preturi sunt suficienti consumatori .

 8. Bine ma, la Cluj e si mai scumpa! :)))

 9. Super articol…

 10. tot asa si Dinamo e cea mai buna din Romania – numai FCSB, U Craiova, S Craiova, Botosanii, Viitorul, Sepsis, Clincenii, Voluntarii, Chindia si alte 20 sunt mai bune

  nu mai e nici superlativul absolut ce-a fost pe vremea noastra